Etin Marinasyonu İçin Malzemeler
500 gram kuşbaşı et
1/2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3-4 diş sarımsak
1/2 çay kaşığı karabiber
Krep İçin Malzemeler
3 yumurta
2 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sıvı yağ
İç Harcı İçin Malzemeler
1 adet soğan - küp küp doğranmış
1 patates - küp küp doğranmış
1 paket mantar - küp küp doğranmış
3-4 diş sarımsak
2,5-3 su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 fiske kekik
1 çay kaşığı dolusu kırmızı pul biber
1 fiske kimyon
1/2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri İçin Malzemeler
2 domates
2 biber
100 gram ince kesilmiş kaşar
kürdan
Fesleğen Sosu İçin Malzemeler
1 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı fesleğen
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1/4 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Etin Marinasyonu:
İlk önce ete, süt, zeytinyağı, sarımsak ve karabiberi koy. Bu karışımı dolapta minmum 1-2 saat beklet.
Krep Hamuru:
Yumurta, süt, un, tuzu kat ve karıştır.
Sonra yağı yapışmasın diye katıyor ve karıştırıyoruz.
Krep tavasını ilk başta yağlıyoruz daha sonra yağlamaycağız.
NOT: Tava ve yağın iyi kızarması gerekiyor
1'er kepçe karışımdan tavaya atarak krepleri hazırla.
İç Harcın Hazırlanması:
Sıvıyağ, tereyağı, soğan ve sarımsak kavuruyoruz. (İçerisine biraz tuz biraz şeker atalım ki soğanlar kolay ölsün ve karamalize olsun)
Sonra 1 fiske kekik, 1 fiske kimyon, 1 çay kaşığı dolusu kırmızı pul biber, yarm çay kaşığı karabiber kat ve soğanları karıştırmaya devam et. Sonra üzerine marine ettiğin ve suyunu süzdüğün eti kat.
Etin rengi döndükten sonra küp küp doğradığın mantarları kat.
Et yaklaşık 30-40 dakika pişecek.. Pişmesine yakın 1 tatlı kaşığı tuz kat.
Bu arada küp küp doğradığın patatesleri kızart.
NOT: Eğer patatesler iyi kızarsın istiyorsan mısır nişastası ekleyerek karıştırıp hemen kızartabilirsiniz.
Kızarmış patatesleri et ile karıştır.

Krep içine et karışımını koy, bohça gibi kapat ve sonra kürdanla dikiş diker gibi ağzını kapat.
Ters çevirip fırın tepsisine koy.
Üzerine ikişer dilim şeklinde kaşar koyun.
Önceden ısıtılmış frında 190 derecede 10-15 dakikada pişir.
Fesleğen Sos İçin
Sarımsağı doğrayıp sıvıyağ ve tereyağı da katıp kavuruyoruz.
Salçayı koyuyoruz.
Baharatlanmasını yapıyoruz (Pulbiber, karabiber, fesleğen, tuz, şeker)
Domatesleri minik minik küpler halinde doğrayıp ekle.
NOT:Akışkan olması için biraz sıcak su ile açabilirsin
Fırından çıkan kebabın üzerine fesleğen sosu dök
Afiyet Olsun :)

500 gram kuşbaşı et
1/2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3-4 diş sarımsak
1/2 çay kaşığı karabiber
Krep İçin Malzemeler
3 yumurta
2 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sıvı yağ
İç Harcı İçin Malzemeler
1 adet soğan - küp küp doğranmış
1 patates - küp küp doğranmış
1 paket mantar - küp küp doğranmış
3-4 diş sarımsak
2,5-3 su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 fiske kekik
1 çay kaşığı dolusu kırmızı pul biber
1 fiske kimyon
1/2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri İçin Malzemeler
2 domates
2 biber
100 gram ince kesilmiş kaşar
kürdan
Fesleğen Sosu İçin Malzemeler
1 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı fesleğen
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1/4 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Etin Marinasyonu:
İlk önce ete, süt, zeytinyağı, sarımsak ve karabiberi koy. Bu karışımı dolapta minmum 1-2 saat beklet.
Krep Hamuru:
Yumurta, süt, un, tuzu kat ve karıştır.
Sonra yağı yapışmasın diye katıyor ve karıştırıyoruz.
Krep tavasını ilk başta yağlıyoruz daha sonra yağlamaycağız.
NOT: Tava ve yağın iyi kızarması gerekiyor
1'er kepçe karışımdan tavaya atarak krepleri hazırla.
İç Harcın Hazırlanması:
Sıvıyağ, tereyağı, soğan ve sarımsak kavuruyoruz. (İçerisine biraz tuz biraz şeker atalım ki soğanlar kolay ölsün ve karamalize olsun)
Sonra 1 fiske kekik, 1 fiske kimyon, 1 çay kaşığı dolusu kırmızı pul biber, yarm çay kaşığı karabiber kat ve soğanları karıştırmaya devam et. Sonra üzerine marine ettiğin ve suyunu süzdüğün eti kat.
Etin rengi döndükten sonra küp küp doğradığın mantarları kat.
Et yaklaşık 30-40 dakika pişecek.. Pişmesine yakın 1 tatlı kaşığı tuz kat.
Bu arada küp küp doğradığın patatesleri kızart.
NOT: Eğer patatesler iyi kızarsın istiyorsan mısır nişastası ekleyerek karıştırıp hemen kızartabilirsiniz.
Kızarmış patatesleri et ile karıştır.
Krep içine et karışımını koy, bohça gibi kapat ve sonra kürdanla dikiş diker gibi ağzını kapat.
Üzerine ikişer dilim şeklinde kaşar koyun.
Önceden ısıtılmış frında 190 derecede 10-15 dakikada pişir.
Fesleğen Sos İçin
Sarımsağı doğrayıp sıvıyağ ve tereyağı da katıp kavuruyoruz.
Salçayı koyuyoruz.
Baharatlanmasını yapıyoruz (Pulbiber, karabiber, fesleğen, tuz, şeker)
Domatesleri minik minik küpler halinde doğrayıp ekle.
NOT:Akışkan olması için biraz sıcak su ile açabilirsin
Fırından çıkan kebabın üzerine fesleğen sosu dök
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder