Malzemeler
1 kg kabak - alacalı soyulacak ve küğ küp doğranacak
1 adet soğan - küp küp doğranacak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı dolusu un
1 su bardağı süzme yoğurt (veya 1,5 su bardağı normal yoğurt)
1 adet yumurta sarısı
5 su bardağı sıcak su
tuz
karabiber
pulbiber
Kabakları alacalı soyup küp küp doğra

Soğanları küp küp doğrayın ve tencereye sıvıyağ ve katıyağ katığ soğanları kat. Soğanları öldürene kadar pişir (rahat ölmesi için 1 çimdik tuz koy içine)
1 çay kaşığı pul biber ile 1 çimdik karabiber ekle ve karıştır.
Üzerine kabakları ekle ve çevirip soğanlarla yedir.
Sıcak suyu üzerine ekle ve yakşalık 15 dakika kabaklar eriyene kadar pişir
Kabak yumuşayınca bleder ile eziyorsun.
Terbiyesi İçin: 1 yumurta sarısı, yoğurt ve unu karıştır.
PÜF: Yoğurt kesilmesin diye çobanın tuuznu en son kat.
NOT: Yumurta beyazını katmıyoruz çünkü yoğurdun kesilmesine neden olur.
Terbiyeyi çorbaya atarken çorbadan biraz alıp terbiye ile karıştır (temperle) ve sonra çorbaya kat.
PÜF: Terviye kabı ısınana kadar karıştır ki kesilme olmasın.
Karıştırdıktan sonra koyuluğu gidecek kadar sıcak su katıp karıştırmaya devam ediyoruz. En sonunda 1 tatlı kaşığı kadar tuzunu kat.
Afiyet olsun
1 kg kabak - alacalı soyulacak ve küğ küp doğranacak
1 adet soğan - küp küp doğranacak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı dolusu un
1 su bardağı süzme yoğurt (veya 1,5 su bardağı normal yoğurt)
1 adet yumurta sarısı
5 su bardağı sıcak su
tuz
karabiber
pulbiber
Kabakları alacalı soyup küp küp doğra
Soğanları küp küp doğrayın ve tencereye sıvıyağ ve katıyağ katığ soğanları kat. Soğanları öldürene kadar pişir (rahat ölmesi için 1 çimdik tuz koy içine)
1 çay kaşığı pul biber ile 1 çimdik karabiber ekle ve karıştır.
Üzerine kabakları ekle ve çevirip soğanlarla yedir.
Sıcak suyu üzerine ekle ve yakşalık 15 dakika kabaklar eriyene kadar pişir
Kabak yumuşayınca bleder ile eziyorsun.
Terbiyesi İçin: 1 yumurta sarısı, yoğurt ve unu karıştır.
PÜF: Yoğurt kesilmesin diye çobanın tuuznu en son kat.
NOT: Yumurta beyazını katmıyoruz çünkü yoğurdun kesilmesine neden olur.
Terbiyeyi çorbaya atarken çorbadan biraz alıp terbiye ile karıştır (temperle) ve sonra çorbaya kat.
PÜF: Terviye kabı ısınana kadar karıştır ki kesilme olmasın.
Karıştırdıktan sonra koyuluğu gidecek kadar sıcak su katıp karıştırmaya devam ediyoruz. En sonunda 1 tatlı kaşığı kadar tuzunu kat.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder