24 Aralık 2016 Cumartesi

Tirit Yemeği

Malzemeler
300 gr kuşbaşı et
1  orta boy soğan
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
2 diş sarımsak
1  tatlı kaşığı üzüm pekmezi
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1/2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
1 fiske kimyon
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu İçin

1 orta boy yoğurt (3 su bardağı kadar)
1 diş sarımsak
1 adet pide (bulunamazsa ekmek olabilir)
isteğe bağlı ceviz içi

Marinasyon İşlemi İçin

1/2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı sirke
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
karabiber



Önce eti marine ediyoruz. Tüm malzemeler ile eti karşıtırıp en az 1-2 saat dolapta bekletiyoruz.



Soğan, kırmızı biber ve yeşil biberi minik minik doğrayın.

   

2 YK zeytinyağı 1 YK tereyağını tavaya koyun. Üzerine soğan ve minik minik doğradığın sarımsağı kat.

  

Kavurduktan sonra üzerine minik doğradığın biberleri kat.



Sonra pul biber, karabiber ve kimyonu kat.



Sonra marine ettiğin ve suyunu süzdüğün etleri kat ve hafif hafif karıştır.


Üzerine pekmezi kat.



Etlerin rengi dönünce tuzunu ekle. Etin pişmişliğine göre üzerine 1/2 su bardağı sıcak su ekleyebilirsin. (Veya dahaa fazla ama hemen değil yavaş yavaş bekleyerek pişip pişmediğine bakarak) Etler pişince biraz daha sıcak su kat ve o suya etin tadını geçmesini bekle biraz. Onu da hazırladığımız kızarmış ekmeklerin üzerine koyacağız.






Ekmekleri küçük küçük (Pide daha iyi gider bu yemeğe) doğra ve 190 derece fırında yaklaşık 10 dakika üzeri kızarıncaya kadar beklet.

 

Fırından çıkan ekmeklerin üzerine et suyunu gezdir.

  

Daha sonra pişen eti ekmeklerin üzerine koy.



Başka bir yerde yoğurdu çırp ve içerisine 1 diş sarımsak kat.



1 yemek kaşığı sıvıyağı ve 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biberi tencereye koy ve biberi yak.

  

Etin ve ekmeklerin üzerine yoğurdu koy.

 

Daha sonra da pul biberi gezdir.



Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder