Malzemeler
1,5 - 2 su bardağı haşlanmış ve kabuğu soyulmuş nohut
8 diş sarımsak
3 yemek kaşığı tahin
1 yemek kaşığı dolusu toz kimyon
1/2 su bardağı ekmek içi (veya 1 su bardağı galeta unu)
3 YK ılık su
2-3 tane limon suyu
1 su bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı karabiber
1 YK tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Nohutları haşlayıp kabuklarını soyun.
Nohut, sarımsak, tahin, ılık su, yağ, kimyon, limon suyu, tuz, ekmek içi kat ve rondodan geçir.
Tecereye 1 YK tereyağı ve 1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber kat ve biberi yak.

Sosu humusun üzerine koy ve cevizle süsle.

Afiyet olsun

1,5 - 2 su bardağı haşlanmış ve kabuğu soyulmuş nohut
8 diş sarımsak
3 yemek kaşığı tahin
1 yemek kaşığı dolusu toz kimyon
1/2 su bardağı ekmek içi (veya 1 su bardağı galeta unu)
3 YK ılık su
2-3 tane limon suyu
1 su bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı karabiber
1 YK tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Nohutları haşlayıp kabuklarını soyun.
Nohut, sarımsak, tahin, ılık su, yağ, kimyon, limon suyu, tuz, ekmek içi kat ve rondodan geçir.
Tecereye 1 YK tereyağı ve 1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber kat ve biberi yak.
Sosu humusun üzerine koy ve cevizle süsle.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder