9 Aralık 2016 Cuma

ıspanak Paçası (Çorbası)

Malzemeler

3 YK dolusu un
2 YK dolusu tereyağı
1 YK sıvıyağ
1/2 kg ıspanak
2 su bardağı et veya tavuk suyu (istenirse)
4 su bardağı sıcak su (arttırabilir)
1/2 fincan üzüm sirkesi
1 kahve fincanı sıvı krema (isterse arttırılır)
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı silme tuz

Un, tereyağı ve sıvıyağını karıştır ocakta.. Un kokusu çıkana kadar

      

Üzerine ıspanakları ince ince doğrayıp ekleyin kavurun ve karabiber ekleyin.

    

Üzerine sıcak suyu ekleyin



Üzerine 2 su bardağı tavuk suyu ekle karıştır.


Ispanaklar yumuşayınca kadar ısıt. Sonra sirkeyi kat.

 

Sonra kremayı kat.


NOT: Yoğunluğuna göre sıcak su ekleyebilirsiniz.

Sarımsak ekle karıştır.


Blenderdan geçir.

  

Tuzu ekle.


1-2 dk kaynat ve afiyet olsun!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder