Malzemeler
2 adet orta boy kabak
2 adet orta boy havuç
2 adet boy kırmızı ya da yeşil dolmalık biber (istenirse)
1 paket (500 gr) mantar
500 gr karnıbahar
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 YK tereyağı
2 YK sıvıyağ
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1 fiske kekik
1/2 çay kaşığı kırmızı biber
1/2 çay kaşığı kimyon
Beşemal Sosu
2 YK tereyağı
2 YK tepeleme un
3 su bardağı süt (arttırılabilir)
1 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı karabiber
Üzeri için
Rendelenmiş taze kaşar
Tereyağı, sıvıyağını al üzerine soğan ve 1 diş sarımsak koy (üzerine bir parça tuz ekle ki kolay ölsün)
Sonra küp küp doğradığın havucu diriliği kat, gidene kadar karıştır.
Karnıbaharları küçük küçük doğra koy.

Sonra küçük dilimlediğin kabakları kat.

Baharatlamayı yap.

Sonra ay ay dilimlediğin mantarı koy, yumuşayıncaya kadar pişir.

Piştikten sonra borcama alıyoruz. (Suyunu koymamaya çalışın)

Beşamel sos hazırlamak için
Yağı erit ve unu koy ve kavur. Unun kokusu gidene kadar kavur.
Sonra kenara alıp biraz ılıtıyoruz ve o sırada karıştırıyoruz.
Sütü yavaş yavaş katıyoruz ve karıştırıyoruz.
NOT: İçme sütü hemen katarsan topaklanır o yüzden soğutuyoruz.
Sonra ocağa koyup karıştırmaya devam ediyoruz. Karabiber ve tuzu ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
Kıvamı tutunca soğutmaya alıyoruz ama karıştırmayı bırakmıyoruz! :)
Borcama aldığın sebzelerin üzerine beşamel sosu ekliyoruz.
Üzerine kaşar rendesi koyuyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz

Afiyet olsun:)

2 adet orta boy kabak
2 adet orta boy havuç
2 adet boy kırmızı ya da yeşil dolmalık biber (istenirse)
1 paket (500 gr) mantar
500 gr karnıbahar
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 YK tereyağı
2 YK sıvıyağ
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1 fiske kekik
1/2 çay kaşığı kırmızı biber
1/2 çay kaşığı kimyon
Beşemal Sosu
2 YK tereyağı
2 YK tepeleme un
3 su bardağı süt (arttırılabilir)
1 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı karabiber
Üzeri için
Rendelenmiş taze kaşar
Tereyağı, sıvıyağını al üzerine soğan ve 1 diş sarımsak koy (üzerine bir parça tuz ekle ki kolay ölsün)
Sonra küp küp doğradığın havucu diriliği kat, gidene kadar karıştır.
Karnıbaharları küçük küçük doğra koy.
Sonra küçük dilimlediğin kabakları kat.
Baharatlamayı yap.
Sonra ay ay dilimlediğin mantarı koy, yumuşayıncaya kadar pişir.
Piştikten sonra borcama alıyoruz. (Suyunu koymamaya çalışın)
Beşamel sos hazırlamak için
Yağı erit ve unu koy ve kavur. Unun kokusu gidene kadar kavur.
Sonra kenara alıp biraz ılıtıyoruz ve o sırada karıştırıyoruz.
Sütü yavaş yavaş katıyoruz ve karıştırıyoruz.
NOT: İçme sütü hemen katarsan topaklanır o yüzden soğutuyoruz.
Sonra ocağa koyup karıştırmaya devam ediyoruz. Karabiber ve tuzu ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
Kıvamı tutunca soğutmaya alıyoruz ama karıştırmayı bırakmıyoruz! :)
Borcama aldığın sebzelerin üzerine beşamel sosu ekliyoruz.
Üzerine kaşar rendesi koyuyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz
Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder