24 Aralık 2016 Cumartesi

Bıt Bıt Çorbası

Malzemeler
1 su bardağı haşlanmış nohut (kabuğu soyulmuş)
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı tepeleme un
10 su bardağı su (arttırılabilir)
1 diş sarımsak

Köftesi İçin
1 su bardağı ince bulgur
250 gr kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz

Terbiyesi İçin
1,5 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı

Sosu İçin
2 çay kaşığı nane
2 yemek kaşığı sıvı yağ


Köfteyi hazırlarken

Bulguru yıka ve süz tozu gitsin diye.
  

Bulgurun üzerine kıyma ve yumurta sarısını ekle.Tuzu ekle

  


Tüm bunları yoğur. Sonra üzerine rondodan geçirdiğin soğanın suyunu sıkarak koy ve yoğur. Karabiberi ekle. Yoğurmaya devam.


      


Sonra minik minik yuvarla ve yapışmasın diye unla.



Az yağda çok az kızart (dağılmasın diye)

  
Çorbayı hazırlarken

Nohutu haşla ve kabuklarını soy.

 

Sıvıyağ, tereyağı, un, sarımsak karıştır.

 

Sonra sıcak suyu yavaş yavaş koy ve hızlıca karıştır.

 

Sonra nohut ve köfteleri kat karıştır.

  

Terbiyesini hazırla: Yoğurt  ve yumurta sarısını karıştır.
          




Terbiyeyi temperle (sıcak corbadan terbiye içine kat terbiyeyi corbanın sıcaklığına getir) ve corbanın içine kat.

  
PÜF NOKTASI: Yoğurtlu çorbalarda devamlı karıştırmak lazım.

Sonra yağda yaktığın nane ile nane sosu hazırla ve nane sosunu al ve çorbanın içine kat. 1-2 dakika kaynasın.

       

Sonra tuzu kat ve 1 dakika daha pişir.

 

PÜF NOKTASI: Yoğurtlu çorbalarda tuzu en son atıyoruz ki yoğurt kesilmesin



Afiyet olsun o zaman :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder