Malzemeler
2-3 adet patlıcan
2 su bardağı bulgur
5 su bardağı sıcak su
1 tahta kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 orta boy patates
1 orta boy soğan rendesi
3-4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı pul biber
1/2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Patlıcanları alacalı soy ve tuzu suya koy.

Patatesleri ve patlıcanları küp küp doğra ve önce patatesleri sonra patlıcanları kızart.
Pilav tenceresine sıvı yağı ve katıyağı kat ve rendelenmiş soğanı (suyu çoksa süzerek) kavur ve sarımsağı ekle.
Üzerine domates ve biber salçası katıp karıştır.
Daha sonra baharatları koy ve karıştır.
Yıkanmış bulguru kat ve karıştır.
Sonra kızartmaları içine at biraz karıştır.
Sıcak suyu kat karıştır ve ağzını kapat yaklaşık 20 dakika pişir.
Afiyet olsun
2-3 adet patlıcan
2 su bardağı bulgur
5 su bardağı sıcak su
1 tahta kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 orta boy patates
1 orta boy soğan rendesi
3-4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı pul biber
1/2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Patlıcanları alacalı soy ve tuzu suya koy.
Patatesleri ve patlıcanları küp küp doğra ve önce patatesleri sonra patlıcanları kızart.
Pilav tenceresine sıvı yağı ve katıyağı kat ve rendelenmiş soğanı (suyu çoksa süzerek) kavur ve sarımsağı ekle.
Üzerine domates ve biber salçası katıp karıştır.
Daha sonra baharatları koy ve karıştır.
Yıkanmış bulguru kat ve karıştır.
Sonra kızartmaları içine at biraz karıştır.
Sıcak suyu kat karıştır ve ağzını kapat yaklaşık 20 dakika pişir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder