Malzemeler
2-3 adet patlıcan
1 bardak kırmızı mercimek
1 adet büyük boy soğan
6-7 su bardağı sıcak su (ya da tavuk suyu) (daha sonra arttırılabilir)
3-4 diş sarımsak
1/2 adet limon
1 tatlı kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı silme tuz
1 tatlı kaşığı silme pulbiber
1 tatlı kaşığı silme kuru nane
1 adet defne yaprağı
Patlıcanı alacalı soyun ve tuzlu suda biraz bekletin. Daha sonra küp küp doğrayın.
Sonra minik minik küp küp doğrayın ve üzerine kararmasın diye limon sıkın.
1 bardak kırmızı mercimeği yıkayın.
Tencereye doğranmış soğan, sıvıyağ ve tereyağını koyun. Üzerine tuz ve sarımsak koyun. Kavurun.
Sonra mercimeği ekleyin ve bir iki tur karıştırdıktan sonra patlıcanları atın.
Baharatlarını üzerine atıp karıştırarak kavurun. Sıcak su ekleyin.
Patlıcanlar yumuşayınca defne yaprağını içinden çıkarın.
Daha sonra blendırdan geçirin.
Afiyet olsun
2-3 adet patlıcan
1 bardak kırmızı mercimek
1 adet büyük boy soğan
6-7 su bardağı sıcak su (ya da tavuk suyu) (daha sonra arttırılabilir)
3-4 diş sarımsak
1/2 adet limon
1 tatlı kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı silme tuz
1 tatlı kaşığı silme pulbiber
1 tatlı kaşığı silme kuru nane
1 adet defne yaprağı
Patlıcanı alacalı soyun ve tuzlu suda biraz bekletin. Daha sonra küp küp doğrayın.
Sonra minik minik küp küp doğrayın ve üzerine kararmasın diye limon sıkın.
1 bardak kırmızı mercimeği yıkayın.
Tencereye doğranmış soğan, sıvıyağ ve tereyağını koyun. Üzerine tuz ve sarımsak koyun. Kavurun.
Sonra mercimeği ekleyin ve bir iki tur karıştırdıktan sonra patlıcanları atın.
Baharatlarını üzerine atıp karıştırarak kavurun. Sıcak su ekleyin.
Patlıcanlar yumuşayınca defne yaprağını içinden çıkarın.
Daha sonra blendırdan geçirin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder