12 Kasım 2016 Cumartesi

Kayseri Yağlaması

Malzemeler

Hamuru İçin
5 su bardağı dolusu un
1/2 su bardağı su
1 su bardağı süt
10 gr yaş maya (veya 1 paket kuru maya)
1 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 tatlı kaşığı tuz

Kıymalı Harç İçin
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
350 gr kıyma
1 büyük kuru soğan
2 tane yeşil sivri biber
3-4 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 yemek kaşığı biber salçası
1,5 su bardağı su
pul biber, tuz, karabiber


Hamuru hazırlamak için

Un, kuru maya ve tuzu karıştır.

  

Püf Noktası: Kuru maya kullandığınızda direkt unun üzerine bu aşamada koyuyoruz. Eğer yaş maya kullanırsanız süt ile ılıtıp sütü koyduğunuz aşamada koymanız gerekmektedir. Biz kuru mayayı mideyi rahatsız etmemesi adına tercih ettik. Ancak yaş maya da daha iyi kabartır.

Karışımı tezgaha alıp ortasını açıyoruz ve 1/2 su bardağı suyu koy üzerine 2 yemek kaşığı yağı koy karıştır.

      

Daha sonra sütü ılıtıp üzerine 1 yemek kaşığı şekeri koy ve karıştır.


Sonra hamurun üzerine yavaş yavaş ılık şekerli süt koy. Yoğur.

  

Eğer yetmezse üzerine yavaş yavaş 1/2 su bardağı kadar sıcak su ekleyerek yoğur.


Sonra 11-12 beze'ye ayır ve beklemeye al. Tezgaha koy üzerini nemli bez ile beklet yarım saat kadar beklet.

   

Daha sonra ayırdığın bezeleri ayır ve hepsini tek tek aç. Sonra açtığın hamurları yağsız tavada pişirmek üzere bir yere ayır.

   
Püf Noktası: Ayırdığın açtığın hamurların arasına un koy ki yapışmasın.

İç harcı hazırlamak için

Soğanı rendeleyin. Bir tencereye sıvı yağ, tereyağı koyun erittikten sonra soğan, yarım çay kaşığı tuz (soğan çabuk ölsün diye) ve yarım çay kaşığı şeker atıp kavurun.

  

Daha sonra üzerine domates salçası ve biber salçasını katıp altını kısıp karıştırmaya devam edin.

        

Üzerine 2 tane biberi ince ince kesip koyun ve karıştırmaya devam.

Daha sonra 1 çay kaşığı kırmızı pul biber, 1/2 çay kaşığı kimyon ve 1 /2 çay kaşığı karabiberi katın. Hemen üzerine kıymayı koyun.



Kıymanın pişmesine yakın 3-4 adet domatesin rendesini koyun ve bir süre sonra üzerine 1 tatlı kaşığından az tuz ekleyin pişmesini bekleyin.

   

Hamurları yağsız tavada pişiriyoruz.

   

Pişen hamurları tek tek tabağa alın üzerine biraz iç koy (suyunu süzerek) sonra üzerine tekrar diğer hamuru koy ve tekrar biraz iç koy. Aynı işlemi tüm hamurlar bitene kadar yapın.

        

Yoğurt ile servis edin.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder