13 Kasım 2016 Pazar

Ispanak Rulo

Harcı İçin Malzemeler
1 kg ıspanak
4 yumurta
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı un
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber

İçi İçin Malzemeler
4 adet közlenmiş kırmızı biber - küp küp doğranmış
300 gram süzme yoğurt
1 paket labne peynir
4-5 diş sarımsak
1/2 çay kaşığı tuz

Püf Noktası: Pandispanya inceliğinde ıspanaklı kek hazırlamak için kabartma tozu kullanmayın.
Püf Noktası: Yağlı pişirme kağıdını pişirme işleminin hemen sonrasında çıkarmayıp sarma esnasında destek alın


Ispanağı yıka, sapları kes ve küçük küçük doğra. Susuz bir şekilde tencereye koy harla ve kavrulduktan sonra püre kıvamına gelecek şekilde rondodan çek.


4 yumurtanın sarısını beyazını ayırın


Yumurta beyazı üzerine bir parça tuz ekleyip iyice köpük kıvamına gelene dek çırpın

  


Bu sırada yumurta sarısının üzerine un ekleyin ve karıştırın.

 

Sonra sıvıyağını ekleyin. Karıştırdıktan sonra karabiber ve tuzu ekleyin.

  

Daha sorna ıspanakları içine katın ve karıştırın.


Köpük haline gelen yumurta akını içine koyun ve alttan üste doğru yavaşça köpüğü ezmeden karıştırın.

    
Tepsiye yağlı kağıt koyun ve üzerine karışımı yayın

  

Önceden ısıtlmış 175-180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.

İçi için gerekli tüm malzemeleri ekleyin ve karıştırın.

       

Fırından çıkan ıspanak soğuduktan sonra iç harcını üzerine sürün.

 

Rulo şeklinde yuvarlayın.

 




Püf Noktası:
 Kek üzerinde olabilecek çatlamaları önleyin.

Buzluğa atıp 1-2 saat bekletin.



Servise hazır. Afiyet olsun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder