Malzemeler
4 adet orta boy kırmızı elma
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı toz şeleri
1 su bardağı ceviz
250 gram soğuk tereyağı
2 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş)
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
üzeri için pudra şekeri
Turta kısmını hazırlamak için
Unu eleyerek kaba alın. Sonra 1 paket vanilya ile 1 paket kabartma tozunu da eleyerek üzerine koyun. 1 fiske tuz üzerine atın.
Sonra soğuk tereyağını dilimleyerek içine at ve mikserle (mutfak robotu ile) karıştır..

Püf Noktası: Elde yaparsan yağ erir ve hamur açarken zorlanırsınız.
Daha sonra yumurtaları üzerine koy ve karıştırmaya devam edin.
Püf Noktası: yumurtaları oda sıcaklığında bekletmememizin sebebi kekin daha iyi kabarmasıdır.
Hazırladığınız hamuru dolaba koyup dinlendirmenizde fayda var.
Dinlendirdiğiniz (ve aynı zamanda soğuttuğunuz) hamurdan 1 beze, 1 avuç gibi kısmını ayırıp dolaba hatta buzluğa koyun.
Geri kalanını yağlı kağıt içine koyun ve merdane ile hızlıca açın.
Sonra da açtığınız hamuru cok az yagladiginiz fırın kabına yayın.
Çatalla üzerine delikler açın (çok kabarmasını önlemek için)
İç kısmını hazırlamak için
Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin.
Suyunu sıkarak tencereye alın. ÜZerine 1 su bardağı şeker ekleyip karıştırarak pişirin.
Piştikten sonra (suyunu salınca) 1 tatlı kaşığı tarçın ve 1 su bardağı cevizi katıp karıştırın (Biz burda file fındık kullandık ama ceviz daha güzel olacaktır)
Hazırladığınız hamurun içine hazırladığınız içi koyun ve buzluğa ayırdığınız hamuru üzerine rendeleyin
185-200 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
4 adet orta boy kırmızı elma
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı toz şeleri
1 su bardağı ceviz
250 gram soğuk tereyağı
2 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş)
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
üzeri için pudra şekeri
Turta kısmını hazırlamak için
Unu eleyerek kaba alın. Sonra 1 paket vanilya ile 1 paket kabartma tozunu da eleyerek üzerine koyun. 1 fiske tuz üzerine atın.
Sonra soğuk tereyağını dilimleyerek içine at ve mikserle (mutfak robotu ile) karıştır..
Püf Noktası: Elde yaparsan yağ erir ve hamur açarken zorlanırsınız.
Daha sonra yumurtaları üzerine koy ve karıştırmaya devam edin.
Püf Noktası: yumurtaları oda sıcaklığında bekletmememizin sebebi kekin daha iyi kabarmasıdır.
Hazırladığınız hamuru dolaba koyup dinlendirmenizde fayda var.
Dinlendirdiğiniz (ve aynı zamanda soğuttuğunuz) hamurdan 1 beze, 1 avuç gibi kısmını ayırıp dolaba hatta buzluğa koyun.
Geri kalanını yağlı kağıt içine koyun ve merdane ile hızlıca açın.
Sonra da açtığınız hamuru cok az yagladiginiz fırın kabına yayın.
Çatalla üzerine delikler açın (çok kabarmasını önlemek için)
İç kısmını hazırlamak için
Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin.
Suyunu sıkarak tencereye alın. ÜZerine 1 su bardağı şeker ekleyip karıştırarak pişirin.
Piştikten sonra (suyunu salınca) 1 tatlı kaşığı tarçın ve 1 su bardağı cevizi katıp karıştırın (Biz burda file fındık kullandık ama ceviz daha güzel olacaktır)
Hazırladığınız hamurun içine hazırladığınız içi koyun ve buzluğa ayırdığınız hamuru üzerine rendeleyin
185-200 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
Fırından çıkan elmalı turtayı pudra şekeri ile süsleyip afiyetle yemeye hazır hale getirin :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder