12 Kasım 2016 Cumartesi

Ispanak Borani

Malzemeler

1 kilogram ıspanak (saplarını kesip yıkayın)
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 orta boy soğan
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
500 gram yoğurt
1-2 avuç ceviz


Tencereye sıvı ve tereyağını alıp eritin. Daha sonra üzerine soğanı ekleyin ve kavurun.

   

Ispanakları küçük küçük doğrayın.

   

Küçük küçük doğradığınız ıspanakları soğanların üzerine koyun ve karıştırarak pişirmeye devam edin.



Baharatları ekleyin. ve karıştırıp pişirin.

      

Ocaktan aldığınız ıspanağı biraz soğutmaya alın.  Bu sırada yoğurdunuzu çırpın.

Ispanakla yoğurdu karıştırın.


Üzeri için:
 1 yemek kaşığı tereyağı ile pul biberi tencereye koyup kızdırın. Bunu ıspanağın üzerine yayın. Üzerini de ceviz ile süsleyin.

Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder