13 Kasım 2016 Pazar

Hanedan Çorbası

Çorbası İçin Malzemeler
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 orta boy patates
1 orta boy soğan - küp küp
1 kahve fincanı pirinç
1 kase nohut - 1 gece önceden ıslatılmış
1/2 havuç rendesi
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı silme pul biber
1/2 çay kaşığı kara biber
1/2 çay kaşığı kara biber
1/2 çay kaşığından biraz az kimyon
1 fiske kekik
1/2 çay kaşığı nane
(istenirse üzerine tarhun otu yağda kızdırılıp üzerine dökülebilir)

Köftesi İçin Malzemeler
100 gram kıyma
1 soğan rendesi
1/2 çay kaşığından biraz az karabiber
1 çay kaşığı tuz

Köfttesi İçin
Kıyma ve rende soğanı kat. (Soğan sulu ise suyunu sıkmanızda fayda var)

  


Üzerine karabiber ve tuzu kat ve yoğur.

Sonra minik minik yuvarla.


Unladığın tabağa köflereri at ve daha sonra köftelerin üzerini de unlayın.

Çorbası İçin

Nohutları haşla.


Yağları koy. Küp küp doğradığın soğanları içine at ve kavur.

 

Öldükten sonra yıkadığın mercimekleri yıka ve içine at.

  


Rende havuçları içine ekle. Havuçların çiğliği geçtikten sonra küp küp doğradığın patatesleri ekle.

  
Daha sonra tüm baharatları koy.

Püf Noktası: Suyunu katmadan önce baharatları katmanız çok önemli.

Sıcak suyu üzerine ekle. Piştikten sonra blenderdan geçir.

 

Üzerine pirinç koy ve sonra haşlanmış nohut koy.

 

Üzerine yine sıcak su ekleyebilirsiniz göz kararı.

Pirinçler piştikten sonra unlarını elediğiniz köfteleri koyup karıştırın.
  

Köfteler piştikten sonra afiyetle yemeğe hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder