Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı portakal suyu ve rendesi
1 su bardağı süt (eğer portakal suyu eklemeyecekseniz 2 su bardağı süt)
1 paket kakao
1 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
2 su bardağı un (yuurtanın büyüklüğüne göre 2,5-3 su bardağı olabilir)
Çikolata
1 paket fındık (veya ceviz de olabilir)
Yumurtayı sarı ve beyazını ayır.
Yumurtanın beyazı ve bir parça tuzu ekle ve iyice beyaz köpük haline gelene kadar çırp.
Başka bir kapta sarının üzerine şeker atıp çırpın. Şekerin güzel erimesi için 1 yemek kaşığı ılık su ilave et. Şekerler eriyene, boza kıvamına gelene kadar çırp.
Püf Noktası: Şekerler çok katır kutur gelmeyecek yere kadar çırp..
Sonra yağ, süt ve portakal suyunu ekleyin ve çırpın.
Başka bir kapta un, kabartma tozu, vanilya, kakako eleyerek koyun.
Sıvı karışımın üzerine katı karışımı karıştırarak yavaş yavaş ekle.
NOT: Bu noktada isterseniz içine 1 paket çikolata veya damla çikolata ekleyebilirsiniz.
Püf Noktası: Katılar katıldığı anda demir kaşıkla karıştırmıyoruz, mikser kullanmıyoruz.
Püf Noktası: Brownie iç harcı kekten daha katı olmalı.
Daha sonra portakal kabuğu rendesini ve dövülmüş fındığı içine kat ve karıştır.
Üzerine yumurta akını ekle ve alttan üste doğru karıştır.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yağlanmış tepside 25-30 dakika pişirin.
Püf Noktası: İlk 15 dakika fırının kapağını kesinlikle açmayın.
Bu arada ben-mari usulü sos hazırlayabilmek için 3 adet kare çikolatayı kırın. Sıcak su içerisine bir kap yerleştriyoruz Üste koyduğunuz kabın dibinin sıcak suya değmemesine dikkat etmelisiniz. Çikolatayı eritin.
Püf Noktası: Eğer çikolatayı biraz çoğaltmak isterseniz başka bir yerde 1/2 su bardağı sütü ılık hale getirip sonra ben-maride olan çikolatanın içine katın.
Brownie'yi keserek üzerine erimiş çikolatanızı ekleyin.
Püf Noktası: Bıçağınız ıslak olursa daha rahat kesersiniz.
Afiyet şeker bal olsun. Kilo yapmasın :)
4 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı portakal suyu ve rendesi
1 su bardağı süt (eğer portakal suyu eklemeyecekseniz 2 su bardağı süt)
1 paket kakao
1 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
2 su bardağı un (yuurtanın büyüklüğüne göre 2,5-3 su bardağı olabilir)
Çikolata
1 paket fındık (veya ceviz de olabilir)
Yumurtayı sarı ve beyazını ayır.
Yumurtanın beyazı ve bir parça tuzu ekle ve iyice beyaz köpük haline gelene kadar çırp.
Başka bir kapta sarının üzerine şeker atıp çırpın. Şekerin güzel erimesi için 1 yemek kaşığı ılık su ilave et. Şekerler eriyene, boza kıvamına gelene kadar çırp.
Püf Noktası: Şekerler çok katır kutur gelmeyecek yere kadar çırp..
Sonra yağ, süt ve portakal suyunu ekleyin ve çırpın.
Başka bir kapta un, kabartma tozu, vanilya, kakako eleyerek koyun.
Sıvı karışımın üzerine katı karışımı karıştırarak yavaş yavaş ekle.
NOT: Bu noktada isterseniz içine 1 paket çikolata veya damla çikolata ekleyebilirsiniz.
Püf Noktası: Katılar katıldığı anda demir kaşıkla karıştırmıyoruz, mikser kullanmıyoruz.
Püf Noktası: Brownie iç harcı kekten daha katı olmalı.
Daha sonra portakal kabuğu rendesini ve dövülmüş fındığı içine kat ve karıştır.
Üzerine yumurta akını ekle ve alttan üste doğru karıştır.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yağlanmış tepside 25-30 dakika pişirin.
Püf Noktası: İlk 15 dakika fırının kapağını kesinlikle açmayın.
Bu arada ben-mari usulü sos hazırlayabilmek için 3 adet kare çikolatayı kırın. Sıcak su içerisine bir kap yerleştriyoruz Üste koyduğunuz kabın dibinin sıcak suya değmemesine dikkat etmelisiniz. Çikolatayı eritin.
Püf Noktası: Eğer çikolatayı biraz çoğaltmak isterseniz başka bir yerde 1/2 su bardağı sütü ılık hale getirip sonra ben-maride olan çikolatanın içine katın.
Brownie'yi keserek üzerine erimiş çikolatanızı ekleyin.
Püf Noktası: Bıçağınız ıslak olursa daha rahat kesersiniz.
Afiyet şeker bal olsun. Kilo yapmasın :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder