12 Kasım 2016 Cumartesi

Kısır

Malzemeler
1,5 su bardağı ince kısırlık bulgur
2 su bardağı kaynar su
1 orta boy soğan rendesi
4-5 adet taze soğan
2-3 demet kıvırcık
4-5 dal maydanoz
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 limon
Nar ekşisi
1 tahta kaşığı domates salçası
1/2 çay kaşığından az kimyon
1 çay kaşığı dolusu kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı silme tuz
1 fiske karabiber

Bulgurun üzerine 2 su bardağı kaynar su koyup bulgur şişene kadar bekletin.

   

Ocağa tavaya 1 orta boy rendelenmiş soğanı koyun. Daha sonra svıyağı koyup soğanları kavurun.

    

Üzerine domates salçası koyup pişirmeye devam edin.

     

Kimyon, pul biber, karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın.

Daha sonra şişmiş bulgurun üzerine pişirdiğiniz karışımı atın ve karıştırın.

      

Yeşillikleri minik minik doğrayın ve bu karışımı da bulgurun içine katın.

     

Limon ve nar ekşisini de koyun.

  

Afiyet şeker bal olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder