Hamur İçin Malzemeler
2 su bardağı süt
5 su bardağı un
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı dolusu tuz
1 yemek kaşığı tepeleme toz şeker
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı ılık su
Sos İçin Malzemler
1 orta boy soğan
2 domatesin rendesi
2 adet yeşil biber
2-3 adet kırmızı biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 yemek kaşığı biber salçası
minimum 5-6 diş sarımsak
1/2 havucun rendesi
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı dolusu kuru fesleğen (veya 3-4 dal taze fesleğen)
1 çay kaşığı dolusu kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı dolusu silme tuz
1/2 çay kaşığı dolusu silme karabiber
PÜF NOKTASI: Sarımsak ve fesleğen bu işin püf noktası :)
Üstü İçin Malzemeler
Sosis
Sucuk
Kaşar
Mısır
Biber
Mantar
ve daha ne isterseniz :)
Hamurun Hazırlanması
2 su bardağı sütü ılıt ve içine şeker kat ve karıştır. Sonra sıvı yağı ekle
Bir kaba un koy sonra üzerine kuru maya ve tuz ekle.
Unun ortasını aç ve süt, şeker ve yağ karışımını yavaş yavaş ekle ve yavaş yavaş karıştır.
Yumuşaması için biraz da yavaş yavaş su ekle (gerektiği kadar) ve yoğur.
NOT: Eğer hamur elinize yapışıyorsa elinizi unlayabilirsiniz.
Hamurun üzerini nemli bez ile kaplayıp yaklaşık 20-25 dakika beklet.
Püf Noktası: Hamurun güzel kabarması için dibini yağla ve o şekilde beklet.
Sosun Hazırlanması
Biberleri ve soğanları küp küp doğrayın. Sarımsakları küçük küçük doğrayın.
Havucu rendeleyin.
Tencereye tereyağı ve sıvıyağını koyup erit, üzerine ince ince doğradığın sarımsağı ve soğanı ekle. Sonra üzerine 1 fiske tuz ve 1 fiske şeker at.
Püf Noktası: Soğanların üzerine tuzu çabuk ölsün diye, şekeri de karamalize olsun diye ekliyoruz.
Soğanlar öldükten sonra biber ve domates salçasını ekle.
Püf Noktası: Soğana çatalla dokunun yumuşaksa ölmüş demektir.
Salçaların çiğ kokusu gidince biberleri ekle ve daha sonra havuçları ekle.
Baharatları koy ve sonra domates rendesini ekle.
Piştikten sonra blenderdan geçir.
Bekleyen hamuru yağladığın tepsiye koy ancak merdane kullanmak yerine elinle aç.
Püf Noktası: Elini yağlayarak açarsanız daha güzel ve rahat açabilirsiniz.
Üzerine sosun birazını koy (2 tepsi yapacaksanız 2 tepsiye yetecek şekilde bir sos bu sos, ama biz 1 tepsi yaptığımız için sos bizde arttı)
Sosun üzerine kaşar koy ve malzemeleri ekle.
Üzerine yarım çay bardağı süt ve 1 tatlı kaşığı sıvı yağ karışımını ekle. Sonra da malzemelerinizi ekleyin.
Önceden ısıtılmış 190-200 derece fırında 20-25 dakika pişir.
Pişmesine yakın üzerine yine rende kaşar koy.
Afiyet olsun :)
2 su bardağı süt
5 su bardağı un
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı dolusu tuz
1 yemek kaşığı tepeleme toz şeker
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı ılık su
Sos İçin Malzemler
1 orta boy soğan
2 domatesin rendesi
2 adet yeşil biber
2-3 adet kırmızı biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 yemek kaşığı biber salçası
minimum 5-6 diş sarımsak
1/2 havucun rendesi
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı dolusu kuru fesleğen (veya 3-4 dal taze fesleğen)
1 çay kaşığı dolusu kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı dolusu silme tuz
1/2 çay kaşığı dolusu silme karabiber
PÜF NOKTASI: Sarımsak ve fesleğen bu işin püf noktası :)
Üstü İçin Malzemeler
Sosis
Sucuk
Kaşar
Mısır
Biber
Mantar
ve daha ne isterseniz :)
Hamurun Hazırlanması
2 su bardağı sütü ılıt ve içine şeker kat ve karıştır. Sonra sıvı yağı ekle
Bir kaba un koy sonra üzerine kuru maya ve tuz ekle.
Unun ortasını aç ve süt, şeker ve yağ karışımını yavaş yavaş ekle ve yavaş yavaş karıştır.
Yumuşaması için biraz da yavaş yavaş su ekle (gerektiği kadar) ve yoğur.
NOT: Eğer hamur elinize yapışıyorsa elinizi unlayabilirsiniz.
Hamurun üzerini nemli bez ile kaplayıp yaklaşık 20-25 dakika beklet.
Püf Noktası: Hamurun güzel kabarması için dibini yağla ve o şekilde beklet.
Sosun Hazırlanması
Biberleri ve soğanları küp küp doğrayın. Sarımsakları küçük küçük doğrayın.
Havucu rendeleyin.
Tencereye tereyağı ve sıvıyağını koyup erit, üzerine ince ince doğradığın sarımsağı ve soğanı ekle. Sonra üzerine 1 fiske tuz ve 1 fiske şeker at.
Püf Noktası: Soğanların üzerine tuzu çabuk ölsün diye, şekeri de karamalize olsun diye ekliyoruz.
Soğanlar öldükten sonra biber ve domates salçasını ekle.
Püf Noktası: Soğana çatalla dokunun yumuşaksa ölmüş demektir.
Salçaların çiğ kokusu gidince biberleri ekle ve daha sonra havuçları ekle.
Baharatları koy ve sonra domates rendesini ekle.
Piştikten sonra blenderdan geçir.
Bekleyen hamuru yağladığın tepsiye koy ancak merdane kullanmak yerine elinle aç.
Püf Noktası: Elini yağlayarak açarsanız daha güzel ve rahat açabilirsiniz.
Üzerine sosun birazını koy (2 tepsi yapacaksanız 2 tepsiye yetecek şekilde bir sos bu sos, ama biz 1 tepsi yaptığımız için sos bizde arttı)
Sosun üzerine kaşar koy ve malzemeleri ekle.
Üzerine yarım çay bardağı süt ve 1 tatlı kaşığı sıvı yağ karışımını ekle. Sonra da malzemelerinizi ekleyin.
Önceden ısıtılmış 190-200 derece fırında 20-25 dakika pişir.
Pişmesine yakın üzerine yine rende kaşar koy.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder