Malzemeler
1 kilo pazı
500 gram lor peyiri
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 tatlı kaşığıtereyağı
1/2 su bardağı süt
Sarımsak
Tuz
Pulbiber
Karabiber
2 su bardağı bulguru 4 su bardağı sıcak suda pişiriyoruz. Üzerine 1 tatlı kaşığı kadar tuz atıyoruz.
Piştikten sonra soğutuyoruz. İçerisine lor peyniri katın.
Daha sonra 1 tatlı kaşığı tereyağı ve 1 çay kaşığı silme karabiber ve 1 tatlı kaşığı silme tuz ile 1 çay kaşığı pulbiber koyuyoruz.
Pazıları yıkadıktan sonra üzerine kaynar sıcak su koyup 5-10 dakika yumuşaması için bekletiyoruz ve biraz çabuk olsun diye üzerine tuz ekleyebiliriz.
Püf Noktası: Eğer pazılarınız yumuşamıyorsa tencereye koyup biraz kaynatın ancak çok dikkatli olun pazı yapraklarının erimesini istemiyoruz!
Pazıları alıp içerisine hazırladığımız içi koyup sarıyoruz.
Sardığımız pazıları bir borcama koyuyoruz üzerine 1/2 su bardağı süt ve tereyağı gezdiriyoruz.
185 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişiriyoruz.
Çıktıktan sonra isteğe bağlı olarak üzerine biraz tereyağ koyup sıcak bir şekilde servis ediyoruz.
1 kilo pazı
500 gram lor peyiri
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 tatlı kaşığıtereyağı
1/2 su bardağı süt
Sarımsak
Tuz
Pulbiber
Karabiber
2 su bardağı bulguru 4 su bardağı sıcak suda pişiriyoruz. Üzerine 1 tatlı kaşığı kadar tuz atıyoruz.
Piştikten sonra soğutuyoruz. İçerisine lor peyniri katın.
Daha sonra 1 tatlı kaşığı tereyağı ve 1 çay kaşığı silme karabiber ve 1 tatlı kaşığı silme tuz ile 1 çay kaşığı pulbiber koyuyoruz.
Pazıları yıkadıktan sonra üzerine kaynar sıcak su koyup 5-10 dakika yumuşaması için bekletiyoruz ve biraz çabuk olsun diye üzerine tuz ekleyebiliriz.
Püf Noktası: Eğer pazılarınız yumuşamıyorsa tencereye koyup biraz kaynatın ancak çok dikkatli olun pazı yapraklarının erimesini istemiyoruz!
Pazıları alıp içerisine hazırladığımız içi koyup sarıyoruz.
Sardığımız pazıları bir borcama koyuyoruz üzerine 1/2 su bardağı süt ve tereyağı gezdiriyoruz.
185 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişiriyoruz.
Çıktıktan sonra isteğe bağlı olarak üzerine biraz tereyağ koyup sıcak bir şekilde servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder