30 Ekim 2016 Pazar

Lorlu Pazı Dolması

Malzemeler
1 kilo pazı
500 gram lor peyiri
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 tatlı kaşığıtereyağı
1/2 su bardağı süt
Sarımsak
Tuz
Pulbiber
Karabiber



2 su bardağı bulguru 4 su bardağı sıcak suda pişiriyoruz. Üzerine 1 tatlı kaşığı kadar tuz atıyoruz.

  

Piştikten sonra soğutuyoruz. İçerisine lor peyniri katın.


Daha sonra 1 tatlı kaşığı tereyağı ve 1 çay kaşığı silme karabiber ve 1 tatlı kaşığı silme tuz ile 1 çay kaşığı pulbiber koyuyoruz.

  

Pazıları yıkadıktan sonra üzerine kaynar sıcak su koyup 5-10 dakika yumuşaması için bekletiyoruz ve biraz çabuk olsun diye üzerine tuz ekleyebiliriz.

  

Püf Noktası: Eğer pazılarınız yumuşamıyorsa tencereye koyup biraz kaynatın ancak çok dikkatli olun pazı yapraklarının erimesini istemiyoruz!


Pazıları alıp içerisine hazırladığımız içi koyup sarıyoruz.

  

Sardığımız pazıları bir borcama koyuyoruz üzerine 1/2 su bardağı süt ve tereyağı gezdiriyoruz.

 

185 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişiriyoruz.

Çıktıktan sonra isteğe bağlı olarak üzerine biraz tereyağ koyup sıcak bir şekilde servis ediyoruz.

  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder