Malzemeler
2 adet yumurta sarısı
3 çorba kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
2 tatlı kaşığı mahlep
4-4,5 su bardağı (arttırılabilir) un
2 çay kaşığı tuz
Üzeri için
2 yumurta akı
1 çay bardağı susam (çörek otu da isterseniz o da olur)
Püf Noktaları:
1) Tuzu her zaman unun üzerine koy. Kabartma tozunu da un ile beraber koy.
2) Üzüm sirkesi kıtır olmasını sağlar.
Yumurtanın sarısını ayırıp beyazını da üzerinde kullanmak üzere bir kaseye ayıralım.
Tereyağı, yoğurt, zeytinyağı, sirke, şeker, mahlep'i yumurta sarısının üzerine koyup yoğuruyoruz. Üzerine 1 su bardağı un ve tuz ile kabartma tozunu koyup yoğuruyoruz. Geriye kalan unu yoğurarak koyuyoruz.

En sonunda küçük küçük parçalara ayırıp elimizde yuvarlayıp ip gibi hale sokacağız. Ve o ipi çember haline getireceğiz.

Sonra da bu çemberin bir yüzünü yumurta akına batırıp, yumurta akına bulanmış yüzünü susama batırıyoruz.
Yağlı kağıt konmuş tepsinin üzerine diziyoruz.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20 dakika pişiriyoruz.
Afiyet olsun! :)
2 adet yumurta sarısı
3 çorba kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
2 tatlı kaşığı mahlep
4-4,5 su bardağı (arttırılabilir) un
2 çay kaşığı tuz
Üzeri için
2 yumurta akı
1 çay bardağı susam (çörek otu da isterseniz o da olur)
Püf Noktaları:
1) Tuzu her zaman unun üzerine koy. Kabartma tozunu da un ile beraber koy.
2) Üzüm sirkesi kıtır olmasını sağlar.
Yumurtanın sarısını ayırıp beyazını da üzerinde kullanmak üzere bir kaseye ayıralım.
Tereyağı, yoğurt, zeytinyağı, sirke, şeker, mahlep'i yumurta sarısının üzerine koyup yoğuruyoruz. Üzerine 1 su bardağı un ve tuz ile kabartma tozunu koyup yoğuruyoruz. Geriye kalan unu yoğurarak koyuyoruz.
En sonunda küçük küçük parçalara ayırıp elimizde yuvarlayıp ip gibi hale sokacağız. Ve o ipi çember haline getireceğiz.
Sonra da bu çemberin bir yüzünü yumurta akına batırıp, yumurta akına bulanmış yüzünü susama batırıyoruz.
Yağlı kağıt konmuş tepsinin üzerine diziyoruz.
Afiyet olsun! :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder