Malzemeler
3 yumuta
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yaklaşık 5 bardak un (1 su bardağı kadar artabilir)
Bir çimdik tuz
Yumurta, süt ve zeytinyağını bir kaba koyuyoruz ve karıştırıyoruz. Sonrasında unu yavaş yavaş ekliyoruz araya tuz ekliyoruz ve tekrar unu eklemeye devam ediyoruz. İyice yoğuruyoruz. (Yoğururken eğer elinize hamur bulaşıyorsa undan destek alın)
Ovaladığımız hamurun tam olduğunu nasıl anlarız?: Hamuru kesin içinde kabarcıklar varsa o hamur daha hala yoğurulmak istiyor demektir :)
Kabarcıklar bitti mi? O zaman hamurunuz dinlenmeye hazır demektir. Hamuru bir kaba alıp üzerini nemli bir bezle örtüyoruz ve en az yarım saat bekliyoruz.
Sonra hamuru 3-4 bezeye (parçaya) ayırıyoruz. Tek tek merdane ile açıp inceltiyoruz (istersek var ise oklava ile inceltiyoruz)
Kenarları atıp şerit şeklinde kesiyoruz.
Daha sonra şeritleri üstüste koyup küçük küçük erişte şeklinde kesiyoruz.
Erişteleri de bir kabın içersinde unlayarak koyuyoruz.
Püf Nokta: Hamuru açarken hamurun altına un serpmek önemli!
Eriştenin Pişirlmesi
Bir tencereye suyu koyuyoruz (aynı makarna pişirir gibi) Su kaynadıktan sonra içerisine erişteyi atıyoruz. 15-20 dakika içerisinde eriştenin tadına bakarak erişteyi ocaktan indirip süzüyoruz ve bir kabın içine alıyoruz. Üzerine de peynir ve ceviz (ya da istiyorsanız direkt içine koyabilirsiniz) koyabilirsiniz.
Püf Nokta: Erişteyi suya koyarken mutlaka hamuru elekten geçirip suya atalım ki erişteye yapışık olan unlardan dolayı hamur olmasın.
Afiyet olsun!
3 yumuta
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yaklaşık 5 bardak un (1 su bardağı kadar artabilir)
Bir çimdik tuz
Yumurta, süt ve zeytinyağını bir kaba koyuyoruz ve karıştırıyoruz. Sonrasında unu yavaş yavaş ekliyoruz araya tuz ekliyoruz ve tekrar unu eklemeye devam ediyoruz. İyice yoğuruyoruz. (Yoğururken eğer elinize hamur bulaşıyorsa undan destek alın)
Ovaladığımız hamurun tam olduğunu nasıl anlarız?: Hamuru kesin içinde kabarcıklar varsa o hamur daha hala yoğurulmak istiyor demektir :)
Kabarcıklar bitti mi? O zaman hamurunuz dinlenmeye hazır demektir. Hamuru bir kaba alıp üzerini nemli bir bezle örtüyoruz ve en az yarım saat bekliyoruz.
Sonra hamuru 3-4 bezeye (parçaya) ayırıyoruz. Tek tek merdane ile açıp inceltiyoruz (istersek var ise oklava ile inceltiyoruz)
Kenarları atıp şerit şeklinde kesiyoruz.
Daha sonra şeritleri üstüste koyup küçük küçük erişte şeklinde kesiyoruz.
Erişteleri de bir kabın içersinde unlayarak koyuyoruz.
Püf Nokta: Hamuru açarken hamurun altına un serpmek önemli!
Eriştenin Pişirlmesi
Bir tencereye suyu koyuyoruz (aynı makarna pişirir gibi) Su kaynadıktan sonra içerisine erişteyi atıyoruz. 15-20 dakika içerisinde eriştenin tadına bakarak erişteyi ocaktan indirip süzüyoruz ve bir kabın içine alıyoruz. Üzerine de peynir ve ceviz (ya da istiyorsanız direkt içine koyabilirsiniz) koyabilirsiniz.
Püf Nokta: Erişteyi suya koyarken mutlaka hamuru elekten geçirip suya atalım ki erişteye yapışık olan unlardan dolayı hamur olmasın.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder