15 Ekim 2016 Cumartesi

Kıymalı Ali Nazik

Ben baştan söyleyeyim biz patlıcanları kendimiz közlemediğimiz için ve aynı zamanda bence süzme yoğurt kullanmadığımız için pek başarılı olmadı ali'nin nazik kısmı :)

Malzemeler

300-400 gram orta yağlı kıyma
4 adet patlıcan veya 1 kavanoz közlenmiş patlıcan
1/2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 diş sarımsak (eğer kavanoz kullanmayıp kendiniz közlerseniz 5-6 dişe çıkartabilirsiniz)
1'er çay kaşığı (veya daha fazla) tuz, karabiber, kimyon ve kırmızı biber

Püf Noktaları: 
1) Sarımsağı soyduktan sonra bıçağın yanı ya da ters ile sarımsağı ez ve suyu çıktıktan sonra minik minik doğra
2) Közlenmiş patlıcanı poşete koyup ağzını kapatıp 5 dakika gibi beklersen sonra daha rahatça soyabilirsin
3) Yoğurdun içine biraz mayonez katarsan daha güzel olur ve süzme yoğurt kullanabilirsin


Tencereye 1/2 yemek kaşığı yereyağı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ koy ve doğranmış sarımsakla kavur.

Kavanozdaki patlıcanın suyunu süz ve tencereye ilave et. Kısık ateşte yağda yaklaşık 15 dakika ısıt.

NOT: Eğer patlıcanı kendiniz közlüyorsanı bu işlem yerine çok az yağ ve 5-6 diş sarımsağı koyun Zaten sıcak olacağı için şöyle bir çevirmeniz yeter.

Teflon ya da çelik tavaya 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ ve 1 çay kaşığı katı yağı koy.


Sonra kıymayı at ve hızlıca kısık ateştekarıştır. Altını aç ve karıştırmaya devam et. Baharatları at ve hatta 1 çimdik şeker de koy.

   

  

Patlıcanları servis tabağına koy biraz ılısın.


Bu sırada yoğurdu bir kapta çırpın.



Daha sonra bunları karıştırıyoruz.

      


Bu karşımın üzerine kıymayı koy.

  


1 yemek kaşığı katı yağı kızdırıp pul biber ile karıştır.



Karışım ile süslemeyi yapın.



Afiyet olsun! :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder