Ben baştan söyleyeyim biz patlıcanları kendimiz közlemediğimiz için ve aynı zamanda bence süzme yoğurt kullanmadığımız için pek başarılı olmadı ali'nin nazik kısmı :)
Malzemeler
300-400 gram orta yağlı kıyma
4 adet patlıcan veya 1 kavanoz közlenmiş patlıcan
1/2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 diş sarımsak (eğer kavanoz kullanmayıp kendiniz közlerseniz 5-6 dişe çıkartabilirsiniz)
1'er çay kaşığı (veya daha fazla) tuz, karabiber, kimyon ve kırmızı biber
Püf Noktaları:
1) Sarımsağı soyduktan sonra bıçağın yanı ya da ters ile sarımsağı ez ve suyu çıktıktan sonra minik minik doğra
2) Közlenmiş patlıcanı poşete koyup ağzını kapatıp 5 dakika gibi beklersen sonra daha rahatça soyabilirsin
3) Yoğurdun içine biraz mayonez katarsan daha güzel olur ve süzme yoğurt kullanabilirsin
Tencereye 1/2 yemek kaşığı yereyağı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ koy ve doğranmış sarımsakla kavur.
Kavanozdaki patlıcanın suyunu süz ve tencereye ilave et. Kısık ateşte yağda yaklaşık 15 dakika ısıt.
NOT: Eğer patlıcanı kendiniz közlüyorsanı bu işlem yerine çok az yağ ve 5-6 diş sarımsağı koyun Zaten sıcak olacağı için şöyle bir çevirmeniz yeter.
Teflon ya da çelik tavaya 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ ve 1 çay kaşığı katı yağı koy.
Sonra kıymayı at ve hızlıca kısık ateştekarıştır. Altını aç ve karıştırmaya devam et. Baharatları at ve hatta 1 çimdik şeker de koy.
Patlıcanları servis tabağına koy biraz ılısın.
Bu sırada yoğurdu bir kapta çırpın.
Daha sonra bunları karıştırıyoruz.
Bu karşımın üzerine kıymayı koy.
1 yemek kaşığı katı yağı kızdırıp pul biber ile karıştır.
Karışım ile süslemeyi yapın.
Afiyet olsun! :)
Malzemeler
300-400 gram orta yağlı kıyma
4 adet patlıcan veya 1 kavanoz közlenmiş patlıcan
1/2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 diş sarımsak (eğer kavanoz kullanmayıp kendiniz közlerseniz 5-6 dişe çıkartabilirsiniz)
1'er çay kaşığı (veya daha fazla) tuz, karabiber, kimyon ve kırmızı biber
Püf Noktaları:
1) Sarımsağı soyduktan sonra bıçağın yanı ya da ters ile sarımsağı ez ve suyu çıktıktan sonra minik minik doğra
2) Közlenmiş patlıcanı poşete koyup ağzını kapatıp 5 dakika gibi beklersen sonra daha rahatça soyabilirsin
3) Yoğurdun içine biraz mayonez katarsan daha güzel olur ve süzme yoğurt kullanabilirsin
Tencereye 1/2 yemek kaşığı yereyağı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ koy ve doğranmış sarımsakla kavur.
Kavanozdaki patlıcanın suyunu süz ve tencereye ilave et. Kısık ateşte yağda yaklaşık 15 dakika ısıt.
NOT: Eğer patlıcanı kendiniz közlüyorsanı bu işlem yerine çok az yağ ve 5-6 diş sarımsağı koyun Zaten sıcak olacağı için şöyle bir çevirmeniz yeter.
Teflon ya da çelik tavaya 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ ve 1 çay kaşığı katı yağı koy.
Sonra kıymayı at ve hızlıca kısık ateştekarıştır. Altını aç ve karıştırmaya devam et. Baharatları at ve hatta 1 çimdik şeker de koy.
Patlıcanları servis tabağına koy biraz ılısın.
Bu sırada yoğurdu bir kapta çırpın.
Daha sonra bunları karıştırıyoruz.
Bu karşımın üzerine kıymayı koy.
1 yemek kaşığı katı yağı kızdırıp pul biber ile karıştır.
Karışım ile süslemeyi yapın.
Afiyet olsun! :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder