30 Ekim 2016 Pazar

Havuçlu Tarçınlı Kurabiye

Malzemeler
1 su bardağı nişasta (mısır nişastası daha gevrek yaptığı için mısır nişastası tercih sebebi)
1 su bardağı pudra şekeri
3 su bardağı un
2 yumurta sarısı (beyazını süslemek için kullanacağız)
1 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
125 gram (3 yemek kaşığı) oda sıcaklığında tereyağı
1 yemek kaşığı sirke

İçi İçin
2 havuç
1 tatlı kaşığı tarçın
1,5 çay bardağı şeker
1 avuç ceviz

Üstü İçin
2 yumurta akı
Hindistan cevizi

İçini hazırlamak için havuçları rendeleyip üzerine şeker koyun ve ocağa alın (su koymadan)

      

Suyunu çekmeye başladığında tarçını katıp karıştırın.


Ocaktan alın soğusun biraz ve sonra ufalttığınız cevizleri içine atın.


Yumurta ve yağı bir kapta karıştırın.

   

Sonra pudra şekeri katın. Sonra sirke ve yoğurt ekle. Sonra nişasta ekleyip karıştırın.

  

Önce 2 su bardak  un koyup karıştırın sonra 1 bardak koyup üzerine vanilya ve kabartma tozu koyun ve iyice yoğurun.

        

Püf Noktası: Kurabiye yaparken kabartma tozu ve vanilyayı unun üzerine ekleyin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı yesin şişmesi kolay olsun kolay kabarsın diye.


Hamuru küçük küçük yuvarlak şeklinde alın sonra ortasında hafif bir yuvarlak açıp çay kaşığı ile içini doldurun ve kapatın.

  

Hafif yuvarlayıp kapatın


Sonra yumurta akına bandırıp hindistan cevizi ile üzerini kaplayın.

      

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.



Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder