15 Ekim 2016 Cumartesi

Kremalı Mantar Çorbası

Malzemeler
400-500 gram mantar
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağı
2 yemek kaşığı un (tepeleme değil)
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 paket krema
Sıcak su

Mantarları suda bekletmeden yıkıyoruz. Sonra sapını çıkarıp atıyoruz.

Püf Noktası: Mantarları suda bekletirseniz kararır.

Tüm mantarları minik minik doğruyoruz.


Tencereye sıvı ve tereyağı koyup eriyoruz. Üzerine unu koyup topaklanmaması için hızlı hızlı karıştırıyoruz ve sonra sarımsakları ekliyoruz. En sonunda mantarları ekleyip biraz karıştırıp kavuruyoruz.

Püf Noktası: dilimlediğiniz mantarın kararmaması için bekletmeden kavurunuz!

Mantarların üzerine yaklaşık 4 su bardağı sıcak suyu yavaş yavaş ekliyoruz. Yarım saat kaynattıktan sonra (mantarlar artık piştikten sonra ağzımızda katır kutur bir hali kalmadıktan sonra) üzerine tuz ve karabiberi (bu arada damak tadınıza göre miktarını ayarlayabilirsiniz) katıp karıştırıyoruz.


En sonunda da kremayı katıp karıştırıyoruz.
  


Kıvamı olunca altını kapatıyoruz.


Afiyet olsun :)



İsterseniz üzerini dere otu ya da maydanoz ile süsleyebilirsiniz.





NOT: Eğer krema kullanmak istemiyorsanız yerine süt koyabilirsiniz. Bunun için ilk başta sarımsak ile beraber 1 adet orta boy kuru soğanı da dilimleyip kavuruyoruz. En sonunda da krema yerine 2 su bardağı süt koyuyoruz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder