Malzemeler
Keki İçin
3 yumurta
1/2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı hindistan cebizi
1 su bardağı galelta unu (istiyorsanız 1,5'a kadar çıkartabilirsiniz koyduğunuz sıvıların durumuna ve yumurtanın büyüklüğüne bağlı olarak)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı + 2 yemek kaşığı portakal suyu
Şerbeti İçin
2 su bardağı su
1%2 su bardağı şeker
Muhallebisi İçin
1 litre süt
1 su bardağı mısır nişastası
1/2 su bardağı şeker
1 paket toz krem şanti (yaklaşık 70 gr oluyorlar)
Üzeri İçin
Fındık ya da ceviz kullanabilirsiniz.
İlk önce yumurtaların hepsini sarı ve beyazını ayırıyorsunuz. Birini bir kaba diğerini diğer kaba koyacağız :)
Püf Noktası: beyazı ve sarıyı ayırıp aşağıda anlattığım gibi ayrı ayrı çırpmamızın sebebi çok iyi kabarmasını istediğimiz için. Bunu tüm keklere uygulayabilirmişiz.
Yumurta akı ve çok az tuzu köpük gibi olacak şekilde minimum 5 dakika çırpıyoruz. (Kabı ters çevirince içindekiler düşmüyor)
Yumurta sırısı ve şekeri şeker eriyene kadar çok iyi çırpıyoruz.
Yumurta sarısı karışımına sıvı yağ ve portakal suyunu ekleyip karıştırıyoruz. Hindistan cevizi, galeta unu katıp karıştırıyoruz. Üzerine kabartma tozu ve vanilyayı da katıp karıştırıyoruz.
Bu sırada şerbet için malzemeleri bir tencereye alıp 1 taşım kaynatıyoruz. Sonrasında soğumaya bırakacağız.
E son yaptığımız karışımın (Yumurta sarısı karışımının) üzerine yumurta beyazı karıımını katıp alttan üste yedirerek karıştırıyoruz. Kıvam hafif katı ile sıvı arasında olacak.
Tepsiyi katı yağ ile yağlıyoruz. (Yağlı kağıt önerilmez) ve üzerine karışımımızı koyuyoruz.
Fırının ortadaki rafına koyup, 175- 180 derecede (önceden ısıtılmamış fırın) 20-25 dakika pişiriyoruz. Pişip pişmediğini de kürdan ile delip üzerinde birazçık parça varsa ve yapışık değil düzgün gözüküyorsa anlayabiliriz.
Püf Noktası: İlk 10 dakika fırının kapağı açılmaz.
Kekimiz pişerken muhallebimizi yapmaya başlayabiliriz.
Tencereye nişastayı koyun üzerine soğuk sütü çırparak koyuyoruz ve şekeri atıyoruz. Ocağın altını aıyor ve arada karıştırarak ıstıyoruz. Pişince içine krem şanti (istenirse ekstra bir tatlı kaşığı tereyağı) koyup bir taşım kaynatıyoruz.
Sonra tencereyi kenara alıyoruz ve soğuyana kadar topaklanmaması için karıştırıyoruz.
Kekimiz piştikten sonra çıkartıp 2-3 dakika sonra üzerine biraz kürdanla çeşiştli yerlerine delik açıp, ılık ya da soğuk olan şerbeti döküyoruz.
Muhallebi soğuduktan sonra, tatlı da biraz ılık olduktan sonra, muhallebiyi tatlının üzerine koyuyoruz.
En sonunda üzerini fındık veya ceviz ile süslüyoruz.
Servis etmeden önce dolapta en azından 2-3 saat bekletmeniz şiddetle tavsiye edilir. Biz bekletmediğimiz için biraz dağıldı.
Afiyet olsun :))
Keki İçin
3 yumurta
1/2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı hindistan cebizi
1 su bardağı galelta unu (istiyorsanız 1,5'a kadar çıkartabilirsiniz koyduğunuz sıvıların durumuna ve yumurtanın büyüklüğüne bağlı olarak)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı + 2 yemek kaşığı portakal suyu
Şerbeti İçin
2 su bardağı su
1%2 su bardağı şeker
Muhallebisi İçin
1 litre süt
1 su bardağı mısır nişastası
1/2 su bardağı şeker
1 paket toz krem şanti (yaklaşık 70 gr oluyorlar)
Üzeri İçin
Fındık ya da ceviz kullanabilirsiniz.
İlk önce yumurtaların hepsini sarı ve beyazını ayırıyorsunuz. Birini bir kaba diğerini diğer kaba koyacağız :)
Püf Noktası: beyazı ve sarıyı ayırıp aşağıda anlattığım gibi ayrı ayrı çırpmamızın sebebi çok iyi kabarmasını istediğimiz için. Bunu tüm keklere uygulayabilirmişiz.
Yumurta akı ve çok az tuzu köpük gibi olacak şekilde minimum 5 dakika çırpıyoruz. (Kabı ters çevirince içindekiler düşmüyor)
Yumurta sırısı ve şekeri şeker eriyene kadar çok iyi çırpıyoruz.
Yumurta sarısı karışımına sıvı yağ ve portakal suyunu ekleyip karıştırıyoruz. Hindistan cevizi, galeta unu katıp karıştırıyoruz. Üzerine kabartma tozu ve vanilyayı da katıp karıştırıyoruz.
Bu sırada şerbet için malzemeleri bir tencereye alıp 1 taşım kaynatıyoruz. Sonrasında soğumaya bırakacağız.
E son yaptığımız karışımın (Yumurta sarısı karışımının) üzerine yumurta beyazı karıımını katıp alttan üste yedirerek karıştırıyoruz. Kıvam hafif katı ile sıvı arasında olacak.
Tepsiyi katı yağ ile yağlıyoruz. (Yağlı kağıt önerilmez) ve üzerine karışımımızı koyuyoruz.
Fırının ortadaki rafına koyup, 175- 180 derecede (önceden ısıtılmamış fırın) 20-25 dakika pişiriyoruz. Pişip pişmediğini de kürdan ile delip üzerinde birazçık parça varsa ve yapışık değil düzgün gözüküyorsa anlayabiliriz.
Püf Noktası: İlk 10 dakika fırının kapağı açılmaz.
Kekimiz pişerken muhallebimizi yapmaya başlayabiliriz.
Tencereye nişastayı koyun üzerine soğuk sütü çırparak koyuyoruz ve şekeri atıyoruz. Ocağın altını aıyor ve arada karıştırarak ıstıyoruz. Pişince içine krem şanti (istenirse ekstra bir tatlı kaşığı tereyağı) koyup bir taşım kaynatıyoruz.
Sonra tencereyi kenara alıyoruz ve soğuyana kadar topaklanmaması için karıştırıyoruz.
Kekimiz piştikten sonra çıkartıp 2-3 dakika sonra üzerine biraz kürdanla çeşiştli yerlerine delik açıp, ılık ya da soğuk olan şerbeti döküyoruz.
Muhallebi soğuduktan sonra, tatlı da biraz ılık olduktan sonra, muhallebiyi tatlının üzerine koyuyoruz.
En sonunda üzerini fındık veya ceviz ile süslüyoruz.
Servis etmeden önce dolapta en azından 2-3 saat bekletmeniz şiddetle tavsiye edilir. Biz bekletmediğimiz için biraz dağıldı.
Afiyet olsun :))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder