Malzemeler
5 su bardağı soğuk süt (1 Litre)
12-13 yemek kaşığı irmik
1 paket toz krem şanti
1 adet rendelenmiş portakal kabuğu
6 yemek kaşığı toz şeker (bana biraz şekeri az geldi tekrar yapacak olursam biraz fazla koymayı tercih edebilirim)
Üzeri için
1,5 su bardağı rendelenmiş hindistan cevizi
Tencereye süt ilave et, üzrine irmik ve toz şekeri koyup karıştırırarak muhallebi kıvamına gelene kadar kısık ateşte pişirin.
Daha sonrasında soğutmak için bekletin. Yeteri kadar soğuduktan sonra biraz da (15-20 dakika) buzdolabında bekletebilirseniz süper olur.
Sonra içine krem şanti ve portkal suyunu koyup karıştırıyoruz.
Bu karışımı alıp yuvarlak yuvarlak yapıyor ve tabağa koyduğumuz hindistan cevizine buluyoruz.
Püf Noktası: Elimize yapışmasını istemiyorsa önce limizi suya batırıp sonra yuvarlak topları yapabiliriz.
Afiyet olsun! :)
5 su bardağı soğuk süt (1 Litre)
12-13 yemek kaşığı irmik
1 paket toz krem şanti
1 adet rendelenmiş portakal kabuğu
6 yemek kaşığı toz şeker (bana biraz şekeri az geldi tekrar yapacak olursam biraz fazla koymayı tercih edebilirim)
Üzeri için
1,5 su bardağı rendelenmiş hindistan cevizi
Tencereye süt ilave et, üzrine irmik ve toz şekeri koyup karıştırırarak muhallebi kıvamına gelene kadar kısık ateşte pişirin.
Daha sonrasında soğutmak için bekletin. Yeteri kadar soğuduktan sonra biraz da (15-20 dakika) buzdolabında bekletebilirseniz süper olur.
Sonra içine krem şanti ve portkal suyunu koyup karıştırıyoruz.
Bu karışımı alıp yuvarlak yuvarlak yapıyor ve tabağa koyduğumuz hindistan cevizine buluyoruz.
Püf Noktası: Elimize yapışmasını istemiyorsa önce limizi suya batırıp sonra yuvarlak topları yapabiliriz.
Afiyet olsun! :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder