Tas Kebabı İçin Malzemeler
1 kg kemiksiz kuşbaşı et,2 adet beyaz soğan
2 yemek kaşığı kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
2 adet domates - rendelenecek
1 adet dolmalık biber
1 yemek kaşığı domates salçası
3 bardak süt
3 tutam tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Kimyon
Beğendi İçin Malzemeler
1,5 kg patlıcan
125 gram tereyağı
3 çorba kaşığı tepeleme un
2-3 bardak ılık süt
1 tutam tuz
3 avuç rende kaşar (eski olursa daha iyi ama yeni de kullanılır)
1 tutam rende muskat (isteğe bağlı)
Biraz limon
Etin Marinasyonu İçin Malzemeler
1 su bardağı süt
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı üzüm sirkesi (Şarap da koyabilirsiniz üzüm sirkesi yerine)
6-8 diş sarımsak
1 çay kaşığı silme karabiber
İlk önce eti marine edeceğiz. Tüm malzemeleri katıp et ile karıştırıyoruz ve minimum 1 saat bekletiyoruz.
Püf Noktaları: 1) Buzdolabında 1 gün önceden bekletme gibi bir şansınız varsa daha iyi olur. 2) Tuzu bu aşamada katmıyoruz çünkü et sertleşir, tuzu pişirirken katıyoruz.
Patlıcanın üzerine delikler açtıktan sonra közmatiğe koyuyoruz ve közlüyoruz.
Patlıcanlar közlendikten sonra bir poşetin içine koyup 15 dakika bekletiyoruz. Bu aşama patlıcanın rahat soyulması için önemli. Daha sonra kabuklarını soyup üzerine kararmasın diye limon sıkıyoruz.
Soğanları küp küp (bronoise) doğruyoruz.
Püf noktası: Soğanların gözünüzü yakmamasını istiyorsanız soğuk suyun altında tutabilir veya soğuk suyun içinde bekletebilirsiniz.
Tavaya 2 yemek kaşığı tereyağını koyuyoruz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını ekliyoruz.
Sarımsakları ekleyip biraz kavuruyoruz. Daha sonrasında soğanları atıyoruz ve soğanların çabuk ölmesi için bir çimdik tuz atıyoruz.
Soğanlar kavrulduktan sonra tepeleme 1 yemek kaşığı domates salçasını koyup karıştırıyoruz.
Tam kavrulma esnasında 1er çay kaşığı karabiber, pul biber, kimyon ve kekik koyuyoruz. (Lezzeti burdan doğuyor)
Marine olmuş eti yıkamadan süzüyoruz ve tavanın içerisine koyuyoruz.
Rende domatesi ekliyor ve soteliyoruz yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz.
Daha sonra üzerine yarım çay bardağı sıcak su ekliyoruz.
Püf Noktası: Ete ne kadar su koyarsanız o kadar lezzeti azalır.
Et piştikten yani yumuşadıktan sonra tuzunu atıyoruz.
Beşamel sos hazırlamak için, tereyağını eritiyoruz.
Üzerine unu ekliyoruz ve hızlı hızlı ezerek unun çiğ kokusu gidene kadar kavuruyoruz. Sonra 5 dakika soğutuyoruz.
Püf Noktası: Sütü katmadan öcne unu biraz soğutuyoruz ki topaklanma olmasın.
Sonra ocağın altını kapatıp kapatıp 3 su bardağı sütü yavaş yavaş katıp hızlı hızlı karıştırıyoruz.
Sonra iyice homojen hale gelince ocağın üzerine koyuyoruz. 1 çay kaşığı karabiber katıp karıştırmaya devam ediyoruz. 1 çay kaşığı tuzu ekleyin.
Püf Noktası: Un iyice pişmeden sütü katarsan un yiyormuş tadını alırsınız.
Patlıcanları ocağın altını kapatarak üzerine katın ve karıştırın.
Daha sonra ocağı açıp kaşar rendesini katıp karıştırın.
Hazırladığınız beğendiyi bir servis tabağının üzerine alın, üzerine sotelediğiniz etleri koyup servis edin. Afiyet olsun.
1 kg kemiksiz kuşbaşı et,2 adet beyaz soğan
2 yemek kaşığı kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
2 adet domates - rendelenecek
1 adet dolmalık biber
1 yemek kaşığı domates salçası
3 bardak süt
3 tutam tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Kimyon
Beğendi İçin Malzemeler
1,5 kg patlıcan
125 gram tereyağı
3 çorba kaşığı tepeleme un
2-3 bardak ılık süt
1 tutam tuz
3 avuç rende kaşar (eski olursa daha iyi ama yeni de kullanılır)
1 tutam rende muskat (isteğe bağlı)
Biraz limon
Etin Marinasyonu İçin Malzemeler
1 su bardağı süt
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı üzüm sirkesi (Şarap da koyabilirsiniz üzüm sirkesi yerine)
6-8 diş sarımsak
1 çay kaşığı silme karabiber
İlk önce eti marine edeceğiz. Tüm malzemeleri katıp et ile karıştırıyoruz ve minimum 1 saat bekletiyoruz.
Püf Noktaları: 1) Buzdolabında 1 gün önceden bekletme gibi bir şansınız varsa daha iyi olur. 2) Tuzu bu aşamada katmıyoruz çünkü et sertleşir, tuzu pişirirken katıyoruz.
Patlıcanın üzerine delikler açtıktan sonra közmatiğe koyuyoruz ve közlüyoruz.
Patlıcanlar közlendikten sonra bir poşetin içine koyup 15 dakika bekletiyoruz. Bu aşama patlıcanın rahat soyulması için önemli. Daha sonra kabuklarını soyup üzerine kararmasın diye limon sıkıyoruz.
Soğanları küp küp (bronoise) doğruyoruz.
Püf noktası: Soğanların gözünüzü yakmamasını istiyorsanız soğuk suyun altında tutabilir veya soğuk suyun içinde bekletebilirsiniz.
Tavaya 2 yemek kaşığı tereyağını koyuyoruz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını ekliyoruz.
Sarımsakları ekleyip biraz kavuruyoruz. Daha sonrasında soğanları atıyoruz ve soğanların çabuk ölmesi için bir çimdik tuz atıyoruz.
Soğanlar kavrulduktan sonra tepeleme 1 yemek kaşığı domates salçasını koyup karıştırıyoruz.
Tam kavrulma esnasında 1er çay kaşığı karabiber, pul biber, kimyon ve kekik koyuyoruz. (Lezzeti burdan doğuyor)
Marine olmuş eti yıkamadan süzüyoruz ve tavanın içerisine koyuyoruz.
Rende domatesi ekliyor ve soteliyoruz yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz.
Daha sonra üzerine yarım çay bardağı sıcak su ekliyoruz.
Püf Noktası: Ete ne kadar su koyarsanız o kadar lezzeti azalır.
Et piştikten yani yumuşadıktan sonra tuzunu atıyoruz.
Beşamel sos hazırlamak için, tereyağını eritiyoruz.
Üzerine unu ekliyoruz ve hızlı hızlı ezerek unun çiğ kokusu gidene kadar kavuruyoruz. Sonra 5 dakika soğutuyoruz.
Püf Noktası: Sütü katmadan öcne unu biraz soğutuyoruz ki topaklanma olmasın.
Sonra ocağın altını kapatıp kapatıp 3 su bardağı sütü yavaş yavaş katıp hızlı hızlı karıştırıyoruz.
Sonra iyice homojen hale gelince ocağın üzerine koyuyoruz. 1 çay kaşığı karabiber katıp karıştırmaya devam ediyoruz. 1 çay kaşığı tuzu ekleyin.
Püf Noktası: Un iyice pişmeden sütü katarsan un yiyormuş tadını alırsınız.
Patlıcanları ocağın altını kapatarak üzerine katın ve karıştırın.
Daha sonra ocağı açıp kaşar rendesini katıp karıştırın.
Hazırladığınız beğendiyi bir servis tabağının üzerine alın, üzerine sotelediğiniz etleri koyup servis edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder