3 Mart 2017 Cuma

Nevzine

Malzemeler
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı yoğurt
4 su bardağı un
250 gram tereyağı (eritilmiş)
1 su bardağı kırık ceviz
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için
2 su bardağı şeker
3 YK bal
3 su bardağı su
1 YK limon suyu


Tereyağını erit.



Püf Noktası: Tereyağını eridikten sonra sıcak sıcak katmıyoruz.

Bir kaba tahin, yoğurt, dövülmüş ceviz  ve ılıttığın tereyağını ekle karıştır.
   



Kabartma tozu ile unu bir kaba ele ve karıştır.


Sonra un ve kabartma tozunu yavaş yavaş ekle ve karıştır.

  

Karışımı fırın tepsisine al ve yay.



NOT: Piştikten sonra şerbetini güzel çeksin diye kesiyoruz. (keserken de bıçağı ıslatıyoruz ki kolay kesilsin.)

 

190 derece fırında 35 dakika pişir



Şerbeti
Şeker ve su kat kaynat ve rengi sarıya döndükten sonra ocaktan almaya yakın bal ve limon suyunu ekle.

 
NOT: Bal ekledikten sonra, limon ekleyince karıştırılmaz. Şerbetin kıvam alması için 5-6 dakika kaynat sonra soğumaya bırak.

Şerbet soğuduktan sonra sıcak tatlıya (fırından çıktıktan sonra 5-6 dakika bekletin ki hamur olmasın) ekle.

 

Soğuduktan sonra üzerini tahin ile süsle.

 

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder