Malzemeler
1 çay bardağı haşlanmış kalın bulgur
1 kutu konserve mısır
300 gram baby ıspanak
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
4-5 adet kırmızı köz biber
İsteğe göre 4-5 adet taze soğan
Tavuklar için
1 su bardağı zeytinyağı
1 yumuta sarısı
300 gram tavuk göğsü
2 YK galeta unu
Sosu:
1/2 çay bardağı zeytinyağı
3 YK nar ekşisi
Tavuğu tuzla. Sonra 1 yumurta sarısını çırp.
Tavukları yumurtaya batır, daha sonra galeta ununa batır.

Galeta unu ve yumurtaya batırılmış tavukları yağda kızart.

Bir kaba dereotu, maydanoz, köz biberi doğra karıştır.

Sonra elinle parçaladığın ıspanakları ve mısırı da at.

1 çay bardağı bulguru tencereye al ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip haşla.

Daha sonra yeşilliklerin üzerine kızarttığın tavukları küçük küçük doğrayarak kat.

Haşlanmış bulguru da kat karıştır.

1 çay kaşığı tuz, 1 fiske karabiber kat.

Bir kapta yağ ve nar ekşisini karıştır ve bunu salataya ekle.

Afiyet olsun.

1 çay bardağı haşlanmış kalın bulgur
1 kutu konserve mısır
300 gram baby ıspanak
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
4-5 adet kırmızı köz biber
İsteğe göre 4-5 adet taze soğan
Tavuklar için
1 su bardağı zeytinyağı
1 yumuta sarısı
300 gram tavuk göğsü
2 YK galeta unu
Sosu:
1/2 çay bardağı zeytinyağı
3 YK nar ekşisi
Tavuğu tuzla. Sonra 1 yumurta sarısını çırp.
Tavukları yumurtaya batır, daha sonra galeta ununa batır.
Galeta unu ve yumurtaya batırılmış tavukları yağda kızart.
Bir kaba dereotu, maydanoz, köz biberi doğra karıştır.
Sonra elinle parçaladığın ıspanakları ve mısırı da at.
1 çay bardağı bulguru tencereye al ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip haşla.
Daha sonra yeşilliklerin üzerine kızarttığın tavukları küçük küçük doğrayarak kat.
Haşlanmış bulguru da kat karıştır.
1 çay kaşığı tuz, 1 fiske karabiber kat.
Bir kapta yağ ve nar ekşisini karıştır ve bunu salataya ekle.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder