Malzemeler
2 su bardağı pirinç (baldo)
1 adet havuç
1 adet soğan
1 adet ayva
1 tatlı kaşığı silme tuz
2 YK tereyağı
1 YK sıvıyağı
4,5 su bardağı sıcak su.
Pirinci ekle üzerine kaynar su, tuz ve bir kaç damla limon ekle ve nişastasını atsın diye 15-20 dakika beklet.

Tereyağı ve sıvıyağını tencereye koy. Üzerine küp küp doğradığın soğanları kat kavur.

Daha sonra küp küp doğradığın havucu kat.

Havuç piştikten sonra minik minik doğradığın ayvaları ekle.

Ayvalar yumuşayınca pirinci kat ve 1 çay kaşığı silme şeker atıp kavur.

Suyunu katmaya yakın tuz ekle.

Suyu kattıktan sonra başta harlı ateş, sonra orta ateş sonra da kısık ateşte pişir.

Not: İlk 15 dakika pilavın kapağını açma.
Demlemeye al.

Afiyet Olsun

2 su bardağı pirinç (baldo)
1 adet havuç
1 adet soğan
1 adet ayva
1 tatlı kaşığı silme tuz
2 YK tereyağı
1 YK sıvıyağı
4,5 su bardağı sıcak su.
Pirinci ekle üzerine kaynar su, tuz ve bir kaç damla limon ekle ve nişastasını atsın diye 15-20 dakika beklet.
Tereyağı ve sıvıyağını tencereye koy. Üzerine küp küp doğradığın soğanları kat kavur.
Daha sonra küp küp doğradığın havucu kat.
Havuç piştikten sonra minik minik doğradığın ayvaları ekle.
Ayvalar yumuşayınca pirinci kat ve 1 çay kaşığı silme şeker atıp kavur.
Suyunu katmaya yakın tuz ekle.
Suyu kattıktan sonra başta harlı ateş, sonra orta ateş sonra da kısık ateşte pişir.
Not: İlk 15 dakika pilavın kapağını açma.
Demlemeye al.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder