3 Mart 2017 Cuma

Fellah Köftesi

Malzemeler

2 su bardağı köftelik bulgur
1 su bardağı irmik
1 adet yumurta
1 adet soğan (küçük boy)
4 YK un
1 YK salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber

Sosu İçin
3 YK sıvı yağ
1 diş sarımsak
1 YK dolusu salça
1 çay kaşığı kırmızı biber
Biraz tuz
1/2 su bardağı sıcak su


Üzeri için
1-2 diş sarımsak
3 YK yoğurt
1/2 demet maydanoz

Bulguru 2 bardak sıcak su ile ıslat.

   

10-15 dakika sonra rondadan geçirdiğin soğanı ekle.
 


Daha sonra 1 adet yumurta ekle.



1 su bardağı irmiği 1 çay bardağı sıcak su ile ıslat



NOT: Islatılmazsa suyun içinde dağılır.

1 YK salça, ıslattığın irmik, un, pul biber, tuz ve karabiberi ekle.

    

Sonra köfeyi yoğur.




Minik minik yuvarla.



Bir tencereye su koy kaynat ve köfteleri suyun yüzeyine çıkana kadar (yaklaşık 20-25 dk) haşla.

 

Sosu için
Sıvıyağını ısıt ve üzerine sarımsağı koyup çevir ve daha sonra 1 YK dolusu salçayı ekle.

  
1 çay kaşığı kırmızı biber ve biraz tuz at.



Salçanın çiğ kokusu gidince 1/2 su bardağı sıcak suyu ekle. Haşladığın köfteleri salçalı sosun içine at ve biraz çevir.

     


Başka bir yerde yoğurt ve sarımsağı çırp.




Yoğurdu soslu köftenin üzerinde gezdir. Afiyet olsun

  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder