Malzemeler
500 gr tavuk göğsü bonfile
250-300 gram mantar
200 gram taze kaşar
200 gram kornişon
3 adet sosis
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 YK tereyağı
2 YK sıvıyağı
5 YK süt
1 YK köri
1 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber
Sosu İçin
1 YK sıvıyağı
1 YK salça
2 YK sıcak su
Tuz, karabiber
Tavukları uzunlamasına şerit gibi ince ince kes ve normal suda biraz beklet.

Tencereye tereyağını ve sıvıyağını koy ve ısıt. Sonra doğradığın soğanları ve 1 diş sarımsağı at ve kavur.

1 YK köriyi kat kavur.

Doğradığın mantarları kat karıştır.

1 su bardağı sıcak suyu koy. 1 çay kaşığı kadar tuz koy.

Mantarlar yumuşayıncaya kadar ocakta bırak. Bu arada kornişon, sosis ve kaşarları minik minik doğra ve karıştır.
İnce şerit şeklinde doğradığın tavuuğun her iki yanınza ac miktarda tuz ve karabiber ile tatlandır.
İçine kornişon, sosis ve kaşar karışımından koyup rulo haline getir ve kürdanla kapat.

Sosu Hazırlığı
1 YK sıvıyağı, 1 YK salçayı tencereye kat. Biraz tuz kat karıştır ve sonra 2 YK sıcak su ekle ısıt.



170 derece fırında 25-30 dakika pişir.
Fırından çıkan tavukların üzerine hazırladığın mantarlı köri sosu sür.

Üzerine şerit şeklinde kestiğin kaşarları koy.

170 derecede 15 dakika daha pişir.

Afiyet olsun

500 gr tavuk göğsü bonfile
250-300 gram mantar
200 gram taze kaşar
200 gram kornişon
3 adet sosis
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 YK tereyağı
2 YK sıvıyağı
5 YK süt
1 YK köri
1 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber
Sosu İçin
1 YK sıvıyağı
1 YK salça
2 YK sıcak su
Tuz, karabiber
Tavukları uzunlamasına şerit gibi ince ince kes ve normal suda biraz beklet.
Tencereye tereyağını ve sıvıyağını koy ve ısıt. Sonra doğradığın soğanları ve 1 diş sarımsağı at ve kavur.
1 YK köriyi kat kavur.
Doğradığın mantarları kat karıştır.
1 su bardağı sıcak suyu koy. 1 çay kaşığı kadar tuz koy.
Mantarlar yumuşayıncaya kadar ocakta bırak. Bu arada kornişon, sosis ve kaşarları minik minik doğra ve karıştır.
İnce şerit şeklinde doğradığın tavuuğun her iki yanınza ac miktarda tuz ve karabiber ile tatlandır.
İçine kornişon, sosis ve kaşar karışımından koyup rulo haline getir ve kürdanla kapat.
Sosu Hazırlığı
1 YK sıvıyağı, 1 YK salçayı tencereye kat. Biraz tuz kat karıştır ve sonra 2 YK sıcak su ekle ısıt.
170 derece fırında 25-30 dakika pişir.
Fırından çıkan tavukların üzerine hazırladığın mantarlı köri sosu sür.
Üzerine şerit şeklinde kestiğin kaşarları koy.
170 derecede 15 dakika daha pişir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder