3 Mart 2017 Cuma

Süleymaniye Çorbası

Malzemeler
1 su bardağı kırmızı mercimek
300 gr ıspanak
1 adet havuç
1 adet soğan
1 adet patates
1 adet kabak
1-2 diş sarımsak
1 YK tereyağı
1 YK sıvıyağı
1/2  çay bardağı sıvıyağı
Baharatları:
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 fiske kimyon
1 tatlı kaşığı silme tuz

Köftesi için
200 gr kıyma
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
2 YK silme un




Köftesi için:
Kıyma, tuz, karabiber ve unu bir kaba kat ve yoğur.

  

Minik minik yuvarla ve bir tavada çevir.

 

Çorbası için:

Kabak, havuç ve patatesi bir kaba rendele. Ispanakları ince ince doğra.





Mercimeği 2 su bardağı su ile haşla. Çorba tenceresine tereyağı ve sıvıyağını koy. Soğanı küp küp doğrayıp ekle ve 1 diş sarımsak ekle ve kavur.



Üzerine rendelediğin sebzeleri kat ve karıştır.



Daha sonra baharatlamasını yap.
  

Sonra haşladığın mercimekleri suyu ile beraber ekle.

 

Sonra hemen ince ince doğradığın ıspanakları at ve 1/2 su bardağı sıcak su koy.

 


Sebzeler yumuşadığında blenderdan geçir.

 

En sonunda köfteleri kat.

 

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder