10 Şubat 2017 Cuma

Çerkez Tavuğu

Malzemeler

300 gr tavuk göğsü
1 adet orta boy kuru soğan
2 YK limon suyu
1/2 tatlı kaşığı karabiber
1 YK tereyağı
2 YK sıvıyağ
300 gr ceviz
3 diş sarımsak
4 dilim bayat ekmek için( Yoksa geleta unu 4 YK)
2,5 su bardağı tavuk suyu
2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
istenirse 1/2 tatlı kaşığı toz kişniş
6 YK süzme yoğurt (Yalancı çerkez tavuğu için)

Üzeri için
2 YK zeytinyağı
1 çay kaşığı toz kırmızı biber


Çerkez tavuğu bir yalancı oluyor  bir de gerçek oluyormuş :)

Biz ikisini de yaptık sınıfta. Ve yalancı çerkez tauğu daha güzel oldu bence.

Birazdan yazacağım yalancı çerkez tavuğu tarifinde yoğurdu sarımsaklı yaparsan ve 1 Yemek kaşığı mayonez içine katılırsa daha güzel olacaktır.

Yalancı Çerkez Tavuğu

Haşladığın tavuğu didikle



Üzerine yaklaşık 1-2 avuç ceviz koy.



Daha sonra 2 çay kaşığı tuz ekle.



1 kase dolusu (6 kaşık) süzme yoğurt ekle ve karıştır.


NOT: İstenirse 1 YK mayonez de eklenebilir ve yoğurt sarımsaklı yapılabilir

Yağ kızdırıp üzerne döküp servis edebilirsiniz

 

Afiyet Olsun


Gerçek Çerkez Tavuğu

Haşladığın tavuğu didikle



Bu arada tereyağ ve sıvıyağını tavaya koy ve soğanları kavur.



Soğanları tavuğa kat.



Üzerine 1,5 su bardağı tavuk suyu ve galeta ununu kat.

 

Daha sonra tuz ve karabiber kat. Üzerine dövülmüş cevizi koy.

    

Yağ kızdırıp üzerine döküp servis edebilirsiniz

 

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder