10 Şubat 2017 Cuma

Nar Ekşili Tahıl Çorbası

Malzemeler
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 YK domates salçası
1 YK biber salçası
1 su bardağı haşlanmış kırmızı mercimek
1 su bardağı haşlanmış buğday (yarma)
6 su bardağı tavuk suyu
6 yaprak kara lahana (isterseniz ıspanak da olur)
1/4 çay kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşıığı silme tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1 YK tereyağı
2 YK zeytinyağı
1 çay kaşığı pul biber

Karalahanayı sıcak suda beklet. (Yumuşasın diye)



1 su bardağı buğdayı sıcak suda beklet.



Sonra buğdayı haşlamak üzere ocağa al. Aynı şekilde mercimeği de haşlamak üzere ocağa al (üzerine bir parça geçecek kadar su koy)



İkisi de haşlandıktan sonra ikisini bir araya getir. (mercimeğin suyunu da kullan)

  

Bir tencereye 1 YK tereyağı 2YK zeytinyağı koy ve ısıt. Sonra yemeklik doğradığın soğanı ve sarımsağı ekle ve kavur. Üzerine salçaları ekle ve kokusu gidene kadar kavur.


   

Daha sonra baharatları kat.

   

Baharatların kokusu gidince buğday ve mercimeği kat karıştır. Sonra tavuk suyunu ekle karıştır.

  

Sonra yumuşamış karalahanaları saplarını keserek minik minik doğra.

 

Pişen çorbayı blender ile geçir.

 

Sonra karalahanaları üzerine koy ve karıştır.

 

Ocaktan almaya yakın, karalahanalar pişince üzerine 2 YK nar ekşisi kat.





Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder