10 Şubat 2017 Cuma

Etli Patates Yemeği

Malzemeler
400 gram kuşbaşı dana eti
2 adet orta boy patates - küp küp doğranmış
1 afet büyük boy havuç - küp küp doğranmış
2 diş sarımsak
1 YK biber salçası
2,5 su bardağı su
2,5 yemek kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1/2 çay kaşığı kimyon

Marinasyon için Malzemeler
2 YK sıvıyağı
1/2 su bardağı süt
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı sirke

Eti marine malzemeleri ile karıştırıp dolapta 1-2 saat minimum beklet.

  

Yağı ısıt ve üzerine sarımsak koy ve çevir.

 

NOT: İstenirse başlangıçta 1 orta boy soğan konulabilir.

Daha sonra havuçları koy.

   

Havuçlar biraz yumuşayınca da küp küp doğradığın patatesleri koy.


 


Sonra 1 su bardağı sıcak su kat ve devam et.

 

Bu aşamada tuz hariç baharatları kat.

 

Sonra etleri kat.



NOT: Etlerin rengi dönmeden suyu vermiyorsun yoksa et suyunu çeker ve tatsız olur.

Üzerine istenirse kırmızı biber büyük büyük halkalar halinde doğranarak tat versin diye konulabilir.

 

Etin rengi döndükten sonra tuz koy daha sonra kaynar su koy.

 

Ağzını kapat ve pişmesini bekle.

NOT: etin pişmişliğine göre suyu çektikçe biraz sıcak su katabilirsin.

Afiyet olsun

   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder