Malzemeler
2 YK kuş üzümü
4 YK zeytinyağı
50 gr dolmalık çam fıstık
istenirse 3 adet orta boy kuru soğan
2 su bardağı baldo pirinç
4 su bardağı sıcak su
1 YK tereyağı
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tarçın
1/4 çay kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı silme tuz
1 avuç doğranmış dere otu
1 tatlı kaşığı şeker
3 avuç dövülmüş ceviz içi
2 diş sarımsak
Pirinci suya koy ve içine bir kaç damla limon ekle ve beklet.

Kuş üzümünü sıcak suda beklet. (Pilava renk vermesin diye)

Tencereye yağları koy erit ve üzerine pirinci kat.
Başka bir tencerede çam fıstığını yağsız tavadda rengi dönene kadar karıştır.

Pirincin üzerine 1 tatlı kaşığı şeker kat.

Üzerine çam fıstığını koy ve beyazlığı için 3-4 damla limon sık.

Üzerine kuş üzümü ve tarçını koy.

1 avuç doğranmış dere otu koy.

Kavurmaya devam et. Üzerine 3 avuç dövülmüş cevizi koy ve karışttır.

2 diş sarımsak koy. Tuz ekle (1 tatlı kaşığı silme)

Üzerine 4 su bardağı kaynar su ekle. Ağzını kapat ve yaklaşık 15 dk pişir.
Demlemek için ağzını mutfak havlusu ile kapat.

NOT: Soğan katmak istersen sarımsakla beraber en başta kavurabilirsin.
NOT: Eğer kestane de katmak istersen. Önce kesetaneyi kesip fırınlayıp sonra haşlayın. Daha sonra haşlanan kestaneleri soy. Pilav suyunu vermeye yakın kestaneleri ekle.
Afiyet olsun

2 YK kuş üzümü
4 YK zeytinyağı
50 gr dolmalık çam fıstık
istenirse 3 adet orta boy kuru soğan
2 su bardağı baldo pirinç
4 su bardağı sıcak su
1 YK tereyağı
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tarçın
1/4 çay kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı silme tuz
1 avuç doğranmış dere otu
1 tatlı kaşığı şeker
3 avuç dövülmüş ceviz içi
2 diş sarımsak
Pirinci suya koy ve içine bir kaç damla limon ekle ve beklet.
Kuş üzümünü sıcak suda beklet. (Pilava renk vermesin diye)
Tencereye yağları koy erit ve üzerine pirinci kat.
Başka bir tencerede çam fıstığını yağsız tavadda rengi dönene kadar karıştır.
Pirincin üzerine 1 tatlı kaşığı şeker kat.
Üzerine çam fıstığını koy ve beyazlığı için 3-4 damla limon sık.
Üzerine kuş üzümü ve tarçını koy.
1 avuç doğranmış dere otu koy.
Kavurmaya devam et. Üzerine 3 avuç dövülmüş cevizi koy ve karışttır.
2 diş sarımsak koy. Tuz ekle (1 tatlı kaşığı silme)
Üzerine 4 su bardağı kaynar su ekle. Ağzını kapat ve yaklaşık 15 dk pişir.
Demlemek için ağzını mutfak havlusu ile kapat.
NOT: Soğan katmak istersen sarımsakla beraber en başta kavurabilirsin.
NOT: Eğer kestane de katmak istersen. Önce kesetaneyi kesip fırınlayıp sonra haşlayın. Daha sonra haşlanan kestaneleri soy. Pilav suyunu vermeye yakın kestaneleri ekle.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder